Sail Melbourne 2006 - Sebbe en Carolijn uit de kuip

Een beetje later dan gewoonlijk, maar hier uiteindelijk toch het laatste verslagje van Sail Melbourne. De wind liet het zoals verwacht weer een beetje afweten. Het was gewoonweg nog te vroeg voor de zeebries om al stabiel te zijn.

Vandaag maar 1 reeks, met dubbele punten en niet aftrekbaar. Dit maakt het een dag van veel mogelijkheden, maar ook veel risico's. We hebben ons dan ook goed voorbereid. De reeks zou ook maar 30 minuten duren, dus heel veel kon de wind in zo'n beperkte tijdspanne niet veranderen. Hierdoor konden we onze boot perfect tunen op de te verwachten omstandigheden. En hier hebben we blijkbaar toch heel wat bijgeleerd. Alhoewel het de voor ons moeilijkste omstandigheden waren, dit is net wel, net niet in trapeze staan, was onze snelheid prima. Daarbovenop zijn we er ook in geslaagd de betere keuze te maken tussen zo min mogelijk overstag gaan en gijpen en toch in de druk en de juiste shift blijven. Als je dit zo hoort zou je kunnen denken dat we de wedstrijd gewonnen hebben. Helaas, maar we zijn wel tweede geworden, na de Kiwis. Dit is dus voor de top Australiërs en de Engelsen ( de aanvoerders van het klassement). Hier waren we wel echt tevreden over.

In het totaalklassement brengt dit geen verandering, maar het geeft ons wel een positief gevoel om deze wedstrijd mee af te sluiten.

De komende dagen gaan we wat ontspannen, heel wat doorspreken over hoe we zaken beter kunnen aanpakken en wat aan de zeiltjes sleutelen. Op zich redelijk relax,maar toch heel wat werk aan de winkel. Onze volgende wedstrijd is Sail Auckland, van 3 tot en met 6 februari. We houden jullie op de hoogte.

Eindresultaat:
1.Darren Bunduck & Josh Fugill AUS
2.Leigh McMillan & Will Howden GBR
3.Aaron McIntosh & Bruce Kendall NZL
4.Carolijn Brouwer & Sebbe Godefroid BEL
5.Andrew Macpherson & Greg Lynch AUS

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: