Grevelingencup 15 januari vanuit de kuip van de BELUGA

Prachtig weer is het geworden tijdens de januari-editie van de grevelingencup! 3 Beaufort, koud welliswaar maar een stralende zon. Alle deelnemers hebben er een gezond kleurtje van gekregen! De zuidoostelijke wind zorgde voor veel bezeilde stukken die de trimmers in de hoogste staat van paraatheid brachten om de maximale snelheid uit de boot te puren.

Beluga start het beste maar voelt toch -meer en meer- de hete adem van Pompidom, Bitje Hoed en Kikker. In het derde kruisrak echter slaat Beluga het gat door oa een flinke shift (15°) volledig in het voordeel te kunnen benutten.
Vanop Beluga was te zien dat er nadien een flink gevecht ontstond voor de 2e plaats. En uiteindelijk komt Kikker in dat gevecht, 2e door de finish. In de laatste rakken kwam ook Innamoramento nog stevig opzetten. De kleine verschillen tussen 2-3-4-5, op een kleine 2uur zeilen, bevestigen dat er spannende duels gevoerd zijn!

Steeds opnieuw kijken we uit naar deze leuke wedstijdserie. Ook steeds een ontgoocheling dat het zo vlug gedaan is. Het doet echt snakken naar meer... Dromen maar en tot de volgende keer!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: