Mike Golding Wereldkampioen zeilen met Belgische Ecover-zeiljacht

Mike Golding is de beste (oceaan) zeiler ter wereld. Hij is in Londen verkozen tot FICO Wereldkampioen. De Wereldtitel werd toegekend door John Lewis, voorzitter van FICO (Forum International de la Course Océanique). ECOVER, officiële sponsor van Mike Golding, is uitgeroepen tot Wereldkampioen van de FICO-merken.

Mike Golding en het Belgische zeilschip Ecover vormen een onafscheidelijk team. De jongste jaren schreef Golding verschillende overwinningen in grote zeilraces op zijn naam. ECOVER werkt nu al vijf jaar nauw samen met de befaamde Britse skipper. Beide partners vallen in de prijzen. Mike Golding werd verkozen tot FICO Wereldkampioen, ECOVER tot Wereldkampioen van de FICO-merken. Het FICO-klassement voor zeilers houdt rekening met de prestaties in de oceaanzeilraces van de afgelopen twee seizoenen. "Ik ben enorm opgetogen over deze Wereldtitel. Als ik de lijst bekijk van getalenteerde zeilers die deze titel in het verleden behaalden, is het een grote eer om naast hen te staan in het palmares," aldus Mike Golding.

ECOVER volgt Golding op de voet en juicht zijn schitterende prestaties en onderscheidingen toe. "Mike is niet alleen een wereldklassezeiler, hij is ook een excellente ambassadeur voor ons bedrijf. Het zeilschip Ecover en het merk ECOVER brengen dezelfde boodschap over het milieu en over presteren: we gebruiken allebei de kracht van de natuur om uit te blinken in onze disciplines en vervullen tegelijkertijd een pioniersrol op het vlak van technologie," aldus Michaël Bremans, Gedelegeerd Bestuurder van ECOVER.

Golding zal naast deze Wereldtitel ook twee wereldrecords snelheid in de wacht slepen voor zijn fantastische prestaties aan boord van de Ecover in the Vendée Globe 2004-2005. Ook het wereldrecord voor het snelst oversteken van de Indische en de Zuidelijke Stille Oceaan blijft op zijn naam staan.

Mike Golding Yacht Racing

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: