Volvo Ocean Race - 3 down en Cargo Wallenius Wilhelmsen pakt 3 punten

  • Author: Yan T.
    Date: do, 19/01/2006 - 00:40

Mast van Brasil 1 is in 3 stukken gebroken om 06u30 deze morgen. De gehele bemanning is ok en ze zijn nog steeds bezig met te redden wat er te redden valt. Als alles goed en wel terug aan boord is zullen ze proberen om een noodtuig te maken en in de richting van de Eclips eilanden te varen. Er is nog geen beslissing genomen betreffende deze etappe op te geven.

Het dichtstbijzijnde schip is ironisch genoeg het schip dat Ericsson vervoert naar Melbourne. Maar dit schip heeft geen kraan aan boord om een Volvo 70 aan boord te kunnen hijsen. ING Real Estade Brunel nu nog inpakken zou wel een héél erg mooie prestatie zijn. Wallenius Wilhelmsen (de cargo die nu al 2 etappes meegedaan heeft in deze Volvo Ocean race), claimt zijn 3 punten en een plaatsje in het klassement. Torben’s gedrevenheid betreffende inshore tactiek in gedachte houdend weten we al dat hij waarschijnlijk reeds een waterdicht plan klaar heeft voor mocht Wallenius Wilhelmsen toch meedoen in de inshore race in Melbourne. De reserve mast van Brasil 1 ligt nog in Southampton en het team bekijkt nu hoe en naar waar ze de mast zullen vliegen. In de eerste plaats wordt er nog vanuit gegaan dat ze langs de Eclips eilanden zullen zeilen om de punten op te strijken om dan waarschijnlijk koers te zetten naar Perth of Albany. Op 04 feb. is de in port race en de start naar Wellington is op 12 feb., het zal dus allemaal erg nipt worden.

ABN Amro 1 heeft nog 679nm te gaan en haar zusterschip volgt haar op slechts 50nm achter. Gaan de ABN boten hun stuntje van de eerste etappe herhalen? Mike Sanderson zeilt gewoon hoger en harder dan de concurrentie en wint er bij elke positie report een paar mijltjes bij. Maar het ziet er naar uit dat het geluk niet zal blijven duren want een hoog drukgebied is zich aan’t settelen juist buiten Port Phillip. Mike heeft nog een ander probleempje… De kans kan er wel eens inzitten dat zijn ABN Amro 1 het certificaat van Volvo Open 70 kan verliezen. Dit omdat ze geen afgesloten toiletruimte hebben. De oorzaak hiervan ligt niet bij de designer maar bij crewmember Brian Thompson!!! Meneer Thompson heeft de gehele muur eruit geramd toen hij er tegen aan vloog toen het gehele schip het aan de stok had met enkele tegendraadse golven.

Movistar ligt op 168nm van de leider en Pirates of the Caribbean op 495nm. De Piraten doen er alles aan om deze etappe heelhuids te kunnen finishen. Ze lopen 12kn in 12kn wind en er is een klein waterkansje dat Grant Wharington op ING Real Estade Brunel de vierde plaats zou kunnen opstrijken. Ook zij hadden bijna hun mast verloren toen de borgpen van de voorstag niet meer mee wou varen. Gelukkig stond de Code 0 (zeil met een ingewerkte voorstag)op.

Foto: Brasil 1 in betere tijden

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: