Volvo Ocean Race - In Port race Rotterdam verplaatst naar 10 juni wegens het WK voetballen?!

In verband met de voetbalwedstrijd Montenegro-Nederland voor de Wereldkampioenschappen voetballen in Duitsland op 11 juni, heeft de Rotterdam Stopover Foundation de In-Port Race van de Volvo Ocean Race verplaatst naar zaterdag 10 juni. Het besluit is genomen na intensief overleg met de Volvo Ocean Race Organisatie. De In-Port Race is een krachtmeting tussen de zeven deelnemers in of om de etappeplaats. Daarbij kunnen de teams extra punten verdienen. De In-Port Race begint op 10 juni nu om 12.30 uur in Hoek van Holland. De feitelijke wedstrijd waarbij naar verwachting snelheden tot 70 kilometer per uur worden behaald, vechten de zeilers uit op de Noordzee voor de kust. Uiteindelijk vindt de finish plaats voor de Veerhaven op Nieuwe Maas omstreeks 15.00 uur. De organisatie verwacht die zaterdagmiddag honderdduizenden bezoekers langs de kade van de haven.

Tussen 7 en 15 juni doet de Volvo Ocean Race de stad Rotterdam aan. De supersnelle zeilschepen zijn dan te bezichtigen in de Veerhaven. Deze oude haven nabij de stad is speciaal voor dit evenement dan omgetoverd tot Volvo Ocean Race Village. Gedurende de gehele week vinden daar evenementen plaats, zoals een Nord Sea Jazz Night en zeilwedstrijden. Om dit evenment te organiseren en alles in goede banen te leiden is vorig jaar de Rotterdam Stopover Foundation opgericht.

Rotterdam Stopover Foundation

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: