Engelse gaat voor Nederlands Kampioenschap Solo 2006

Drie jaar geleden kwam Elaine Turner met haar Europe bij WV de Braassemermeer aanwaaien om met de beroemde dinsdag avondwedstrijden mee te zeilen. Ze had zojuist een baan in Amstelveen geaccepteerd.
Fanatiek als ze is ruilde ze de Europe voor een Solo in , omdat er veel Solo’s meedoen. Dit jaar zeilde ze regelmatig voor aan in het veld. Zo behaalde ze de derde plaats tijdens het goed bezette Houtskool Cup evenement.

Voor het 50-jarige Jubileum jaar van de Solo heeft ze zich ten doel gesteld Nederlands Kampioen te worden.
Ze zeilt in een moderne epoxy boot. Met een op haar gewicht afgestemde mast/zeil combinatie kan ze ook bij harde wind cracks als Gerard Post en Tjebbe Swart te snel af zijn.
De Nations Cup op het Garda-Meer en het Jubileum op de Kaag zijn ook twee evenementen, die ze volgend/ dit jaar graag wil winnen.

Elaine is niet de enige vrouw waar rekening mee gehouden moet worden. De dames Gaillard, Docter en van der Does kunnen ook in de Top - vijf varen.

Het kampioenschap wordt met Pinksteren op het wedstrijdzeilcentrum op Medemblik verzeild. Je kan haar resultaten volgen op www.soloklasse.nl.
We zijn benieuwd, hoe ze het ervan zal brengen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: