Volvo Ocean Race - Brunel blijft Australisch team steunen en er komt zeker een Nederlander aan boord

Het Australische team dat aan de Volvo Ocean Race deelneemt als ING Real Estate Brunel zal, ook na de finish van de tweede etappe in hun thuishaven, in de race blijven. Of het team onder leiding van schipper Grant Wharington de race kon vervolgen, was lang onzeker omdat de gemeenschappelijke sponsoring van ING Real Estate en Brunel volgens afspraak eindigde na de finish in Melbourne.

Het verrassende nieuws werd door Wharington zelf bekend gemaakt, direct nadat zijn boot als vijfde afmeerde aan de steiger in Melbourne. De nieuwe sponsor is geen onbekende. Het Nederlandse, beursgenoteerde bedrijf, Brunel, gespecialiseerd in het detacheren van hoger opgeleid personeel, besloot het team voortaan alleen te steunen.

"Ik ben erg blij dat we door kunnen gaan", verklaarde Grant Wharington: "We hebben hard gewerkt om tot hier te komen, en dit is fantastisch nieuws. Ik bedank ING Real Estate dat ze ons zover hebben gebracht. Zij zijn nog steeds bij het project betrokken omdat ze de bouw van de boot mogelijk hebben gemaakt, en ze beloofden dat ze ons thuis zouden brengen. Ze hebben alles waargemaakt en geloof in ons gehouden waar anderen dat niet hadden. En natuurlijk bedanken we Brunel voor het vertrouwen en hun steun. We zullen ze niet teleurstellen."

Wharington of Brunel, dat werd vertegenwoordigd door lid van de Raad van Bestuur Loek Hogenhout, konden nog geen details geven over de nieuwe samenwerking. 'We stellen Grant Wharington en zijn team in staat om de race af te maken in Gothenburg. Het is op het laatste moment rond gekomen en de details kunnen we pas na aankomst met de schipper bespreken.' Hogenhout benadrukte echter dat Brunel de hoofd- en naamgevend sponsor zal zijn.

Nu al werd overeengekomen dat er een Nederlandse zeiler mee zal varen in komende etappes. De beslissing wie dat zal zijn, wordt niet op korte termijn verwacht. "We hebben een aantal kandidaten maar ook daarin zal Grant het laatste woord hebben", aldus de Brunel manager.

Op woensdag 25 januari om 16.00 uur zal in Melbourne een persconferentie worden gehouden.

Foto © www.brunelteamwork.com

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: