Einde tweede etappe Volvo Ocean Race

De tweede etappe van de Volvo Ocean Race is ten einde. Bij de aankomst in Melbourne was het voor de crews een blij weerzien met famillie en vrienden.. ABN Amro One bereikte als eerste de finishlijn, op de voet gevolgd door zijn kleine broer ABN Amro Two. Movistar finishte als derde en Pirates of the Caribbean en IGN Real Estate Brunel finishten respectievelijk vierde en vijfde.

Het Ericsson Racing Team en Brasil 1 haalden de finish niet. Brasil 1 is halverwege de tweede etappe ontmast. Ze hebben nog getracht de scoring-gate aan de eclipse te halen, maar hebben deze poging gestaakt. Zij worden nu begeleid door een visser naar Fremantle waar Brasil 1 uit het water gehaald zal worden en getransporteerd zal worden naar Melbourne. Bij aankomst, zal onmiddellijk, gestart worden met de herstellingswerken die dag en nacht zullen plaatsvinden om de boot klaar te hebben voor de In Port Race op 4 februari.

Brasil 1 was niet de enige met problemen. Ericsson Racing Team had aan het begin van de tweede etappe al snel kielproblemen en is met een transportschip overgebracht naar Melbourne. De Pirates en Movistar hebben onderweg ook problemen gehad met hun hydraulische kiel. Zij habben een kleine pitstop ingelast na het bereieken van de eclipse om enkele herstellingen te doen. Er zal nog veel gewerkt worden aan alle schepen om ze klaar te stomen voor de volgende in Port race en de etappe naar Wellington.

De tussenstand:

1. ABN AMRO ONE 29.0

2. ABN AMRO TWO 24.0

3. Movistar 15.5

4. Brasil 1 14.5

5. Pirates of the Caribbean 13.5

6. Ericsson Racing Team 12.5
7. ING Real Estate Brunel 11.0

Foto © Martin Stockbridge

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: