Volvo Ocean Race - Weinig wind, veel actie!

  • Author: Yan T.
    Date: di, 03/01/2006 - 11:24

Paul Cayard sloeg swingingkiels-gewijs een boei aan de haak, ABN AMRO 1 krijgt rel met de achterrailing van ERICSSON die even later op hun beurt BRASIL 1 een kusje geven. MOVISTAR keelt het uit naar de vele fans op de volgboten, ze varen in de weg en hun golven remmen hen af, protest vlaggetjes op verschillende boten, de vloot die 20min stil ligt door geen wind meer, enfin, het was geen vervelende saaie start.

De start werd gewonnen door Brasil 1 erg nauw gevolgd door ABN Amro 2 die het gevecht voor de eerste boei op zak staken en er dus als eerste rond gingen. 6100nm liggen er voor de boegen van de Volvo 70’s en het is Movistar die de leiding neemt 1 mijltje voor Brasil 1, Pirates of the Caribbean en ING Real Estade Brunel. Op 2 mijl na Movistar liggen Ericsson Racing Team en ABN Amro 1 en 2. Eigenlijk liggen ze bijna allemaal zij aan zij over stuurboord, de gemiddelde snelheid is 9 á 10kn terwijl er ongeveer evenveel wind staat.

Weersverwachting éénmaal uit de schaduw van de Tafelberg: 20-30kn wind, een erg ruige zee nabij Kaap Goede Hoop met een toename van de wind.

foto © Team MOVISTAR

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: