Volvo Ocean Race - Ouch that hurt!

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 09/01/2006 - 14:27

De vakantie brochures komen zelden overeen met de werkelijkheid
Een hoofdreden waarom crews naar de Zuidelijke Oceanen trekken is om ervaringen op te doen die, euh..., gewone mensen proberen te vermijden. Of je jezelf bij gewone mensen noemt is volledig aan jou.

Zij zoeken de stormen op, wij leggen onze ClubRacers vast met een extra spring en 26 fenders. Zij surfen planerend tegen 35kn van de golven en wij genieten ervan op tv met de nodige snacks en vocht. Maar elke zeiler die een beetje competitief is ingesteld denkt bij zichzelf: "Fok, dat moet fun zijn", en iets in hem (of haar, sorry) is in staat om de adrenaline te voelen en zichzelf mede aan boord te visualiseren.
Maar de zaken zijn net iets anders dan ze zichzelf daar beneden hadden voorgesteld. Het is ook nooit goed voor die jongens, er is geen wind genoeg, het is niet koud genoeg, we gaan niet snel genoeg, etc...

Bouwe Bekking : "Ouch, that hurt! De angst om niet bij het front te kunnen blijven bleek gegrond. De voorspellingen waren verkeerd en wij dus op de verkeerde plaats." Ze liggen op een 4de plaats nu 368nm achter de leider.

Mike Sanderson was dan weer op de juiste plaats op het juiste moment, zijn gemiddelde snelheid was 21.5, hij heeft de laatste 24u 407nm geklokt en ligt momenteel eerst op 262nm van de Black Pearl. Paul Cayard, schipper van de Piraten zegt dat zijn bemanning en hemzelf nog steeds in de learning mode zitten (ze varen wel 2de nu) en dat ze zich toch wel deftig afvragen of ze de juiste zeilvoering hadden toen ABN Amro 2 hen gisteren effe inpakte.

ABN Amro 2 had een héél erg mooi speciaal zeil op dat we zeker eens aan een onderzoekje moeten onderwerpen... ABN Amro 2 doet het lang niet slecht en ligt op een 3de plaats met 275nm achterstand achter het zusterschip.

ING Real Estade vaart nog steeds een erg ongunstige koers om de icegate (is een lijn die ze langs stuurboord moeten houden om veiligheidshalve niet in de buurt van ijsbergen te komen) te kunnen halen. Brasil 1 niet meegerekend liggen ze een beetje laatst, of laat ons zeggen 5de, dat klinkt beter. Movistar is de enige (buiten ABN Amro 1) die in 24u de 300nm heeft overschreden. De rijken worden rijke... nee, nee, zulke dingen mogen we niet schrijven!

Van Brasil 1 vernemen we dat ze normaal gezien hun trip terug konden hervatten op dinsdag 9/1, wat voor ons dus vandaag is maar voor hen vorige nacht (ofzoiets).

foto © ABN AMRO 2

http://www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: