Bijeenkomst IMS meetbriefhouders – het verslag

  • Author: Ice
    Date: do, 12/10/2006 - 11:22

Van IMS naar ORC-club of IRC

Afgelopen Nederlands Kampioenschap Zeezeilen te IJmuiden werd er door de Noordzee club een bijeenkomst georganiseerd, met de top van zeezeilend Nederland, om te peilen welk meetsysteem in 2007 gebruikt moet worden.

Dat het nu fout loopt met de IMS wedstrijdvelden was het afgelopen seizoen erg duidelijk; weinig deelnemers in het IMS, versnipperde wedstrijdvelden en schepen die de makkelijke weg naar winst kiezen via het ORC-Club.

Sommige wedstrijdorganisaties hebben met succes in 2006 alles in een vloot laten varen (ik kijk naar de Y-Toren race). Dit smaakte voor velen naar meer. Maar wat dan met het te gebruiken systeem, is ORC-Club geschikt om de IMS vloot te ontvangen tijdens belangrijke zeilwedstrijden?

Vanaf het begin van de bijeenkomst werd de toon "overschakelen naar IRC" snel gezet. Uit de aanwezigen meetbriefhouders kwam zelfs de vraag om tijdens de volgende North Sea Regatta alvast een IRC klasse te maken en het IMS voor bekeken te houden.
Uit deze eensgezindheid kunnen we afleiden dat het IRC meetsysteem voor de deur staat, maar wat en wanneer precies iets zou kunnen gebeuren kon niemand ons zeggen. Niemand weet wie er beslissingsbevoegdheid heeft.

De formele discussie moet volgens voorzitter Radboud Crul gevoerd worden tijdens de meetbriefhouders vergadering eind oktober en de vergadering voor de wedstrijdorganiserende verenigingen midden november. Iemand al een uitnodiging ontvangen?

Voor de geïnteresseerden en aanwezigen hebben we het verslag op de ClubRacer webserver geplaatst. Toekomst IMS klasse verslag IJmuiden.pdf (92kb)

Een vette discussie over de toekomst van IMS in Nederland kan je natuurlijk vinden in ons ClubRacer Forum

Relevante berichten:
30/10/06: Toekomst IMS zeilen in Nederland
12/10/06: Bijeenkomst IMS meetbriefhouders – het verslag
10/09/06: Toekomst van het IMS klasse zeilen
10/09/06: De grootste IMS discussie aller tijden

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: