1000 Mijl Doublehanded Race

De 1000 mijl Doublehanded Race is misschien de meest uitdagende wedstrijd op de noordelijke Noordzee. De race combineert shorthanded lange afstand zeezeilen met wedstrijdzeilen. Voor wie na een uitdagende race een mooi vakantiegebied wil verkennen biedt de 1000 mijl Doublehanded een niet te missen uitdaging.

De 1000 mijl Doublehanded bestaat uit drie etappes tussen Nederland (IJmuiden), Noorwegen (Bergen) en Shetland (Lerwick) met de finish in Bergen.

Etappe 1 IJmuiden - Bergen (600 mi - 10 juni 2007)
Etappe 2 Bergen - Lerwick (200 mi - 20 juni 2007)
Etappe 3 Lerwick - Bergen (200 mi - 25 juni 2007)

De twee korte etappes maken tevens deel uit van de jaarlijkse Shetland-Bergen Races (www.shetland-race.no), dus er worden ook prijzen toegekend in deze race. De winnaars van de gehele 1000 mijl Doublehanded Race worden gehuldigd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het najaar van 2007.

Wie kan meedoen?
Alle ervaren zeilers die een serieuze shorthanded zeilwedstrijd aandurven. Het schip moet een LOA van minimaal 27 voet hebben, gezeild door twee bemanningsleden, waarvan er één de gehele race moet uitzeilen. Het tweede bemanningslid mag na elke etappe gewisseld worden. Als uitzondering op de min. lengte zal, bij voldoende inschrijvingen, in een Open650 klasse gevaren kunnen worden.
Een ononderbroken kwalificatietocht op open zee van minimaal 175 mijl is voor alle schepen vereist.

Informatie & aanmelden:
www.1000mijl.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: