Mini J interclub zeilen 2006

28 – 29 oktober en 4 november – de selecties
5 november – de finale!

VVW BRUGGE - VVW Recrea organiseren de vierde editie van de matchrace-cup en stelt hiertoe twee maal vier identieke mini-jachten – dus acht perfecte mini’s, ter beschikking. Deze mini-kieljachten zijn erg makkelijk te hanteren en hebben tal van trimmogelijkheden. Uitgerust met nieuwe zeilen en spinakker garanderen ze echt zeilplezier.

Tijdens de eerste twee edities mochten we al zeilers onthalen uit de eenheidsklassen, uit het catamaranzeilen, uit zeilscholen, uit de yachting maar ook de zeilwagenrijders bleken fijne zeilers. Grote namen en dynastieën mochten we ook al begroeten : een bende Van Laer, een bende Moulaert, een bende Lefebvres, een bende 470 zeilers en wat catzeilers en toppers uit het zeilwagenrijden om nog te zwijgen van de bende ongeregeld van VVW Heist. Maar ook mindere goden zorgen regelmatig voor leuke verrassingen. Ieder jaar schreven vlot 24 ploegen en dat willen we dit jaar herhalen (hopelijk met iets minder wind…)

Wie?
Teams van drie personen kunnen deelnemen aan de selectiewedstrijden. Elk team vertegenwoordigt een zeilclub of een klasse. Er worden vierentwintig teams toegelaten tot de selectiewedstrijden waarvan er acht doorgaan tot de finale. Meerdere teams per club of per klasse kunnen indien er plaatsen vrij blijven!

Wanneer?
De selectiewedstrijden gaan door op 28 en 29 oktober en 4 november van 9.30 tot 16.30 uur. De finalisten worden daarna uitgenodigd voor de grote finale op 5 november 2006! Je moet dus één van de drie selectiedata kiezen!

Waar?
De wedstrijden gaan door op de Sint-Pietersplas te Brugge. VVW Brugge heeft alle faciliteiten en de supporters kunnen de wedstrijden volgen vanuit het gezellige clubhuis aan de waterkant of van op het ponton. Er is zelfs een speeltuin voor de kleinsten! Plan op www.sintpietersplas.org

Wat?
We varen volgens de formule van matchracing: dit betekent één tegen één op windward/leewardbanen. Per selectiedag worden acht teams uitgenodigd. Elke deelnemer vaart minimaal vier manches in deze formule! Per team zijn dus maximaal 12 punten te verdienen!

Fleetracing naar het model van de voorronden in de America’s Cup in Valencia. Acht boten samen op de startlijn en per ploeg zijn er twee in de race. Het tactisch steekspel kan beginnen! Het spreekt voor zich dat de jury deze wedstrijden onmiddellijk op het water zal beoordelen! Dit wordt smullen! Iedere deelnemer vaart twee fleetraces.

De beste acht ploegen gaan door naar de finale. Ook dit jaar voorzien we ook een jury op het water! Bij gebrek aan wind voorziet de jury een alternatief om toch tot een klassement te komen.

Gewichtscorrectie? De deelnemers worden voor de races gewogen en bij een bepaald gewichtsverschil krijgt de lichtste wat extra lood in zijn boot! Ervaring leert dat gewicht evenwel geen determinerende factor voor succes is!

Hoe inschrijven?
Bij voorkeur per e-mail aan luc@vvw.be en dit voor 20 oktober ’06! U kiest een datum voor de selectiewedstrijd, geeft de namen van de drie teamleden (en een eventuele vervanger) door en geeft aan voor welke club of klasse U wenst deel te nemen.
U ontvangt per kerende de bevestiging van de datum en meer bijzonderheden.
Kies ook een tweede datum want niet iedereen kan op dezelfde dag deelnemen. Snel zijn is de boodschap.
Om de onkosten (jury, benzine, …) te dekken en de prijzenpot te vullen wordt aan elk team een bijdrage van 30 Euro gevraagd.

Mogen wij U ook vragen eventuele annulaties tijdig te willen melden zodat de wedstrijdtabel niet in het gedrang komt.

Het gaat natuurlijk om een fijn zeilevent maar we willen toch het aspect “fun” in de kijker plaatsen – we hanteren een aantal aspecten uit het specifieke matchrace reglement maar houden het toch wat eenvoudiger omdat we ons anders verliezen in eindeloze discussies tussen zeilers die niet allemaal over voldoende background in dit domein beschikken. Het is in het verleden ook nooit een onderwerp van discussie geweest – de ambiance aan de wal en de nabijheid van coachende ploegmaten aan de wal is dan ook oorzaak van veel hilariteit en een fijne ambiance. Het spreekt voor zich dat we in deze spirit verder willen gaan!

Alleen inschrijvingen per ploeg worden aangenomen – we willen wel bemiddelen om mensen samen te brengen via de website.
We hopen dat jullie snel zullen inschrijven voor deze leuke cup!

foto © Mark Meulemans

De organisator (Luc Geirnaert) ambeteren met lastige vragen kan natuurlijk via ons ClubRacer forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: