Rolex Middle Sea Race

  • Author: Ice
    Date: di, 17/10/2006 - 23:47

De mooiste offshore zeilwedstrijd ter wereld

De 608 mijl lange Rolex Middle Sea Race start nu zaterdag met 73 zeiljachten uit 18 landen. Het parcours van de Rolex Middle Sea Race is een klassieker met mooie horizonten. De deelnemers varen na de start in Malta richting Sicilie, daar aangekomen tegen de klok om het eiland, met in het Noorden Etna, de hoogste en actiefste vulkaan van Europa.

Door de Straat van Messina die de verbinding vormt tussen de Tyrreense Zee in het noorden en de Ionische Zee in het zuiden, rond het vulkanische eiland Stromboli, dan West richting de Egadi eilanden. Dan verandert de vloot haar richting naar het zuiden, passeert Pantelleria, vaart om het eiland Lampedusa dichtbij de Afrikaanse kust en terug richting Malta.

Onder de deelnemers 2 schepen onder Nederlandse vlag; ABN AMRO 1 (VOR 70) en SeaGoddess (X50)

Nog meer beroemdheden aan de start vinden we bij de 40 voeters : SILK II, wie kent hem niet, nu in Italiaanse handen, de Basford Howison 41 die in alle internationale zeilbladen op de voorpagina heeft gestaan met zijn handstand tijdens Cowesweek in 1996.

www.rolexmiddlesearace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: