The Russians are coming

  • Author: Ice
    Date: wo, 18/10/2006 - 11:11

Rusal Synergy wint inshore Rolex Middle Sea Race

De Russische Transpac 52 Rusal Synergy won gisteren de eerste inshore race ter voorbereiding van de 608 mijl lange Rolex Middle Sea Race. Schipper Alexei Nikolaev mag gelukkig zijn, hij wint met 8 minuten, volgens de IRC resultaten, tegenover nummer 2 Damian Our Dream (ITA).
Het lichte weer tijdens de 28 mijl lange van gisteren was duidelijk in het voordeel van een lichtgewicht all-carbon racer zoals een TP 52. Dus die overwinning kwam niet echt onverwacht.

Nu rest Rusal Synergy nog de Rolex Middle Sea Race uit te varen zonder mankementen, want vorig jaar kon een ander TP 52 “Patches” de inshore race niet uitvaren wegens technische problemen. Dus nu voor het eerst een TP 52 aan de startlijn van offshore.

foto © Carlo Borlenghi / Rolex

www.rolexmiddlesearace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: