Double strike voor Rusal Synergy

  • Author: Ice
    Date: do, 19/10/2006 - 12:55

Rusal Synergy blijft winnen tijdens de inshores van de Rolex Middle Sea Race.

De Russische Transpac 52 Rusal Synergy pakt een tweede overwinning in de laatste inshore race van de Rolex Middle Sea Race. Niet voor niks loopt de crew van schipper Alexei Nikolov nu rond met een grijns tot achter hun oren want ze hebben het duel tegen de veel grotere 78 voet lange Reighel/Pugh Maxi Damian our dream na 5 uur wedstrijd aan de finish nipt kunnen winnen.

De Volvo Open 70 ABN AMRO ONE passeerde de finishlijn iets eerder maar met te weinig voorsprong om gevaarlijk te kunnen zijn in de uitslag. De problemen voor ABN AMRO ONE begonnen al aan de startlijn. Een OCS verplichtte stuurman Sebastian Josse om terug te keren voor een herstart die hem een volle 15 minuten heeft gekost. Tegen die tijd waren Rusal Synergy en Damian our Drean al bijna aan de horizon verdwenen.
Zou het sombere persbericht dat ze niet meer meedoen in de volgende Volvo Ocean Race meespelen in de prestaties?

Zaterdag 21 oktober 2006 start de Rolex Middle Sea Race vanuit Marsamxett haven op Malta.

Insiders info over ABN AMRO via het ClubRacer forum

foto: Brave, Synergy en ABN AMRO aan de startlijn © Carlo Borlenghi / Rolex

www.rolexmiddlesearace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: