Ulepanne wint Nederlandse Zeilschool Kampioenschap 2006

Afgelopen weekend is op de Langweerder Wielen gestreden om de Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen. Maarliefst 64 boten van 11 zeilscholen uit heel Nederland streden om de titel. Vorig jaar konden er zondag door gebrek aan wind op zondag geen finalewedstrijden worden verzeild maar nu was het fantastisch zeilweer.

Na de voorselecties op zaterdag ging de Ulepanne met slechts 1 punt achterstand de finalewedstrijden in. Het team van de Ulepanne hield zondag het hoofd koel en nam na twee geweldige wedstrijden de koppositie over. Hierdoor ging, na eerdere overwinningen in 2001 en 2005, de kampioensbeker voor de derde keer naar Balk.

Het kampioenschap werd in het verleden vaak gewonnen door Aquavitesse uit Bruinisse of door Zeilschool Vinkeveen maar nu blijft de hoofdprijs wederom in Friesland. De Ulepanne blijft hierdoor de enige Friese zeilschool die dit kampioenschap ooit heeft gewonnen.

Dit fantastische resultaat is vooral te danken aan de trainingen en zeilwedstrijden om de Berenburg Cup, die instructeurs van de Ulepanne deze winter al weer voor de achtste keer organiseren. Het eerste weekend van de Berenburg Cup vindt plaats van 17 tot 19 november. Meer informatie over dit bijzonder(e) winterse zeilevenement is te vinden op www.berenburgcup.nl.

foto © Detmer Zandstra Ulepanne Balk

Einduitslag Nederlandse Zeilschool Kampioenschappen 2006:

1. De Ulepanne A, Balk 119 punten
2. Aquavitesse A, Bruinisse 137 punten
3. Zeilschool ’t Garijp, Goingarijp 181 punten

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: