Aankondiging: 6 Uren van de Nieuwe Meer

6 Uren van de Nieuwe Meer: zeilen bij de Zuidas

De 6 Uren van de Nieuwe Meer krijgt met de ontwikkeling van de Zuidas steeds meer het karakter van zeilen tussen wolkenkrabbers. Op 12 november 2006 zal voor de 27ste keer dit grootste jaarlijkse zeilevenement van Amsterdam plaatsvinden op de Nieuwe Meer.

Het is een bijzondere wedstrijd in de Olympische Laserklasse. In Bejing zullen zowel de mannen als de vrouwen in deze boot strijden om de Olympische medailles.

De Laser is een snelle zeilboot, die gevaren wordt door één man of vrouw. Het bijzondere van de 6 Uren is dat de Laser dan door twee stuurmannen of -vrouwen gevaren wordt. Na elke ronde wisselen zij en het team dat in 6 uur tijd de grootste afstand aflegt, is de winnaar. Het is een soort Le Mans voor zeilboten. De start is om 10.00 uur ’s morgens en de finish is vanaf 16.00 uur.

De wedstrijd is voor toeschouwers goed te volgen en de wissels bij de steigers van Watersportvereniging De Koenen, de organisator van het evenement, zijn vaak spectaculair. De actuele stand wordt in het clubhuis van De Koenen bijgehouden.
Er doen zo’n 70 teams mee en dat geeft spanning en van tijd tot tijd sensatie. Tal van topzeilers, ook uit andere klassen nemen deel. Zij strijden om de hoofdprijs van de overallwinnaar. Andere prijzen zijn er voor de Masters (ouder dan 35 jaar), de vrouwen en de lichtere zeilers in de Laser Radiaal en de jeugd in de Laser 4.7.

In de 27 jaar dat de 6 Uren nu bestaat groeide het uit tot een groot zeilevenement. Groter kan het evenement nauwelijks worden, want bij 75 deelnemers is de ruimte op de Nieuwe Meer en bij de steigers op.

Watersportvereniging De Koenen vindt u aan het Jollenpad in Amsterdam Buitenveldert, vlak achter het hoofdkantoor van ING. Borden wijzen u van daar af de weg.

foto © Floris Wijnbergh

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: