Open Belgisch kampioenschap Fireball zeilen 2006

Twintig deelnemende teams voor het 2006 kampioenschap op het Antwerpse Galgenweel.

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober werd er gezeild in condities die zelfs voor beginnende teams beheersbaar waren: 2 tot 3 Bf en een aangenaam nazomertje.

De eerste dag werden de kaarten al geschut en beloofde de wedstrijd in alle geledingen voor de nodige spanning te zorgen. Een zestal equipes, ervaren en gemotiveerd, wisselden de eerste plaatsen in de wedstrijden af. Voor onszelf, Wim en Wilfried, hadden we onze ambitie op een podiumplaats gesteld en we stonden tussentijds op 2 na de eerste dag. Die stand bleef behouden tot en met de voorlaatste wedstrijd. In die laatste wedstrijd trekken we tot tweemaal toe de spi gedraaid uit de zak en worden we tweemaal voorbij geplaneerd. Dus toch geen 2 maar de gewenste 3.

Op 1, Bart Bomans, jawel, met Chris Neuman. Op 2, Bart Meynendonckx en Francis De Roeck en op 3, het promoteam Wim en Wilfried De Backer.

In deze wedstrijd nog een bijzondere vermelding voor de gemengde teams, voor een bloedstollende stuurboordstart voor het hele veld langs van stuurvrouw Katrien en bemanning Erik en voor de jongste Fireball stuurman ooit in een Belgisch kampioenschap: Donovan Niessen, 13 jaar oud en erg goed vertrokken op die sportieve boot.
Belfiras biedt een jong equipe de kans op één jaar een Fireball te zeilen en zich samen met de ganse ploeg te trainen voor het Europees kampioenschap 2008 dat zal plaatsvinden te Nieuwpoort.

De Benelux Fireball vereniging zit in de lift want ze tellen dit jaar 5 nieuwe leden. Fireball is een snelle, erg wendbare en makkelijk te hanteren 2 mans zeilboot en steeds meer mensen verkiezen die boot in een groeiende klasse boven vergelijkbare keuzes.

Alle info en veel meer foto’s op:
www.Belfiras.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: