Nederland haalt Wereldkampioenschap 470 zeilen binnen

  • Author: Ice
    Date: zo, 22/10/2006 - 13:11

Het Wereldkampioenschap in de Olympische 470 damens en herenklasse komt in 2010 naar Nederland.

Dit werd beslist op de algemene ledenvergadering van de internationale 470 klassenorganisatie vorig weekend in Istanbul. Rick van Wijngaarden, de voorzitter van de Nederlandse 470 klasse, is in zijn nopjes want de tegenstand was naar eigen zeggen fel.

Rick van Wijngaarden: “Ook de voormalige Olympische locaties: Athene (Griekenland) en Talinn (Estonia), alsmede Japan dat een campagne voert voor de Olympische Spelen van 2016 waren in de race, maar het voorstel vanuit Nederland was gewoon het sterkste. De criteria om een WK te mogen organiseren zijn propositie, relatie-onderhoud en de bijdrage dat een land levert aan de zeilsport. Op de algemene ledenvergadering in Istanbul waren het WK in 2009 en 2010 te verdelen. Denemarken kreeg 2009 als gastgever van de IOC-meeting in dat jaar en wij 2010! Het is dus niet alleen fantastisch dat wij het evenement mogen organiseren, maar ook een compliment voor Nederland dat zich steeds verder en beter ontwikkeld als topsportland.”

Voor de 470 zeilers in Nederland en België is 2010 alvast een jaar om naar uit te kijken. Het Wereldkampioenschap zal eind augustus, begin september plaatsvinden, direct na het eerste Olympic Test Event in Weymouth (UK) waar de Olympische Spelen voor de zeilsport in 2012 gehouden wordt.

Het WK 470 zeilen in 2010 wordt georganiseerd door de Nederlandse 470 klassenorganisatie, het Watersportverbond en de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Hollandia.

En nu maar hopen dat het Watersportverbond zich weer niet terugtrekt op het laatste moment zoals we tijdens het Nederlands Kampioenschap Zeezeilen 2006 hebben mogen aanschouwen.

Er is een promotievideo gemaakt, deze is te zien op:
www.420470jec.org/video/ werkt alleen met Internet Explorer :(

UPDATE:
Rick van Wijngaarden becommentarieert onze bittere smaak over het Watersportverbond en verzekert ons dat zijn liefde voor de zeilsport en de samenwerking met het Watersportverbond Topzeilen (Olympisch Zeilen) geen windeieren zal leggen.
We hebben het hier dus niet over het Watersportverbond kantoor in Nieuwegein.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: