VYF wipt KBYV uit de organisatie van zeilwedstrijden

  • Author: Ice
    Date: ma, 23/10/2006 - 16:33
    Tags:

Tijdens de laatste raad van bestuur van de Vlaamse Yachting Federatie (VYF) heeft men beslist om de organisatie van de zeilwedstrijden enkel nog maar onder de VYF te organiseren en niet langer onder het Koninklijk Belgisch Yachting Verbond (KBYV).

Omwille van verschillende redenen is deze beslissing noodzakelijk geworden volgens het VYF:

  • De wetgeving voorziet dat sportwedstrijden regionaal georganiseerd worden
  • De afwezigheid van de FFYB (Waalse federatie) tijdens de laatste vergadering van de sectie eenheidsklasse

Deze actie geldt voor alle secties: eenheidsklassen, windsurfen, multihull en zeezeilen.

Het KBYV wordt hiermede nogmaals gekortwiekt en is goed op weg om enkel nog maar een protocollaire functie te hebben. Enkel de taken die niet anders dan nationaal uitgevoerd kunnen worden blijven: de erkenning van de klassen, het behoud van deze erkenning, het aanduiden van de verbondsafgevaardigden en de erkenning van de Belgische kampioenen.

Er werd gevraagd aan de vertegenwoordigers van de KBYV secties om ontslag te nemen en nieuwe werkgroepen te organiseren binnen het VYF.

Bron: email van Hans Verbaanderd, Voorzitter VYF.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: