Filip Verhaeghe wint het Open Belgisch Kampioenschap Finn zeilen 2006

Een OBK met heel veel ambiance en een bikkelharde maar sportieve strijd op het water.

Op zaterdag 14 en zondag 15 Oktober werd op de spuikom in Oostende het Open Belgisch Kampioenschap Finn gevaren. De omstandigheden waren perfect, met 2 tot 4 Beaufort, een lekker zonnetje op zondag en een perfecte organisatie en wedstrijdleiding.

De strategie discussies begonnen in de bar op vrijdagavond en hadden tot resultaat dat nogal wat Finn zeilers met zeeziekte aan de startlijn verschenen, ook al was dit niet te merken aan de prestaties.

Filip Verhaeghe zette onmiddelijk de toon met een eerste plaats in de eerste manche. De tweede manche was superspannend wegens een valse start van Filip, en drie boten die vochten voor de eerste plaats; Paul Goossens verloor bijna de leiding 20 meter voor de finish door een losgeschoten hangband en dus een ongewilde duik.

Alle volgende manches werden gewonnen door Filip, soms na een loefduel op leven en dood. De strijd om de derde plaats was voortdurend superspannend, en na 8 gevaren reeksen was er slechts een puntje verschil tussen 3, 4 en 5.

De klassieke Finns zeilden goed mee, en Filip Carlier haalde een knappe 3e plaats met een oudere Finn. Ook Evelien, de enige Belgische vrouwelijke Finnzeilster stond flink haar mannetje, en haalde soms heftig uit naar Nederlanders die te dicht in haar buurt kwamen.

Dus dit was weer een memorabel OBK, met heel veel ambiance en een bikkelharde maar sportieve strijd op het water.

Totaal 8 gevaren reeksen (1 aftrek)

Filip Verhaeghe, BEL 1/(3)/1/1/1/1/1/1
Paul Goossens, BEL (3)/1/2/2/2/2/2/2
Phillippe Carlier, BEL 4/4/3/4/(6)/3/4/5
Geert Dejaegere, BEL 2/5/5/5/5/(6)/3/3
Maarten Oberman, NED 5/2/(7)/3/3/5/7/4
Dick Hooijer, NED (ocs)/6/4/6/4/4/5/6
Frank lingier, BEL 8/8/6/7/(dnf)/7/6/7
Evelien Persijn, BEL 6/7/8/8/7/8/(9)/9
Jean-Louis Rayée, BEL 7/(9)/9/9/8/9/8/8
Rudy Koeck, BEL (ocs)/10/10/10/9/10/10/10

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: