Succesvolle herfstclinic Cadet

De Nederlandse Cadetklasse Organisatie heeft tijdens de herfstvakantie in samenwerking mat watersportvereniging Giesbeek een grote en succesvolle herfstclinic georganiseerd. In zes dagen zijn in totaal 40 zeilers in de leeftijd van 7 tot en met 15 jaar getraind door ex-Cadet topzeilers.

De meeste deelnemers waren ervaren Cadetzeilers, maar er hadden zich ook 8 nieuwkomers aangemeld o.a uit de Optimist die een overstap naar de Cadet willen maken.

De internationale Cadetklasse wordt door het Watersportverbond beschouwd als de opleidingsboot voor de tweemans zwaardboten. In deze boot kun je alle vaardigheden leren die je in verdere zeilcarrière nodig hebt. Veel topzeilers, waaronder de olympiërs Sven en Calle Koster en Annelies Thies hebben in de Cadet gezeild.
De klasse is volop in de belangstelling. In 2008 wordt het WK Cadet in Medemblik gehouden. Er komen dan minimaal 160 boten uit ongeveer 15 landen en van 3 continenten.

De NCKO heeft een intensief opleidings- en trainingsplan ontwikkeld dat er op gericht is om de instroom van nieuwe zeilers te vergroten en om de beste zeilers van de klasse naar de internationale top te begeleiden. Zo waren tijdens de clinic in Giesbeek ook 4 teams naar Balk, waar het KNWV voor talenten uit verschillende jeugdklassen een 5-daagse toptraining organiseerde.

Voor zeilers en verenigingen die belangstelling hebben voor de Cadet heeft de klassenorganisatie verschillende mogelijkheden om met deze fantastische boot kennis te maken.
Voor meer informatie:
www.cadet.nl of info@cadet.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: