Q-cup zeilen 2006

Het zit er weer op… de Q-cup 2006!

Het promotiecircuit voor jongeren in optimist passeerde langs 11
verschillende clubs in Vlaanderen en werd afgesloten met een grote finale
op het Galgenweel georganiseerd door de KLYC.

In totaal hebben 184 kinderen deelgenomen aan de Q-cup manches, op de finale hadden we een totaal van 65 zeilers, waarvan 45 recreanten en 19 wedstrijdzeilers.

Ondanks het slechte weer in augustus (de 1ste manche begon op 5 augustus) hebben toch altijd dat beetje geluk gehad met het weer.
Alleen in de BZYC hadden we zware weersomstandigheden (4 à 5bf.),
maar de zeilers hielden vol! Toch niet evident voor een beginnende zeiler. De RYCB slaagde erin om het meeste aantal zeilers (27) op het water te krijgen, de andere manches schommelde het deelnemersveld tussen de 4 à 23 deelnemers. Toch een warme oproep naar de clubs en deelnemers, om in 2007 ook eens een kijkje te nemen in de omliggende clubs, zodat we op een groter deelnemersveld kunnen rekenen.

Dankzij tal van kleine sponsors kregen de kinderen bij inschrijving van een manche een pakketje met een T-shirt en wat gadgets en konden we elke manche 10 prijzen verloten. Ook vele clubs zorgden voor leuke prijzen. Op de finale werd ook een totaal klassement gemaakt over al de manches.

De winnaar werd Yannick Bongaerts, proficiat Yannick!!

1) Yannick Bongaerts van RYCB
2) Van de Velde Torben van WOS
3) Good Arne van AZCN

Dank aan de clubs voor de goede organisatie van de manches en hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal terug! Veel succes aan de kinderen die overschakelen naar het wedstrijdcircuit.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: