Toekomst IMS zeilen in Nederland - deel 2

  • Author: Ice
    Date: ma, 30/10/2006 - 18:51

Om alle rookgordijnen en pontongeruchten uit de wereld te helpen...

Heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en vandaag Ab Pasman van de Noordzeeclub gebeld.
De volgende meetbriefhouders vergadering zal waarschijnlijk plaatsvinden midden november.

De eerder aangekondigde vergadering van einde oktober (afgelopen weekend) kon niet omdat het Watersportverbond geen tijd had wegens de dag van de wedstrijdzeiler.

En begin november kan ook niet want het Noordzeeclub bestuur moet de jaarlijkse ORC meeting in Helsinki van 1 tot en met 7 november nog bijwonen.

Voor midden november zal er wel (weeral) een exclusieve peiling georganiseerd worden onder de huidige meetbriefhouders. Deze keer niet enkel de IMS meetbriefhouders zoals op het NK Zeezeilen maar ook onder de ORC-Club meetbriefhouders. Wanneer uit de peiling blijkt dat er geen absolute neen is naar het IRC toe wordt 2007 mogelijk een overgangsjaar.

De peiling wordt dus een belangrijk instrument voor diegene die wat gewijzigd willen zien. In die peiling zullen ook de voor en de nadelen van het IRC, IMS en ORC-Club op zijn Noordzeeclubs verduidelijkt worden.

De nog te organiseren meetbriefhoudersvergadering in november wordt dus enkel een spreekbuis om te ventileren wat er in 2007 al dan niet zal wijzigen.

Zonde van de ondertussen kostbare verspeelde tijd...
... en Noordzeeclub mag ik vragen om de vele eigenaren die ondertussen het IMS ontvlucht zijn ook te laten deelnemen in de peiling.

Vele zeilteams, waaronder ondergetekende wachten met spanning af wat er in 2007 zal gebeuren.

Relevante berichten:
03/11/06: Toekomst IMS zeilen in Nederland - deel 3
30/10/06: Hoofdbestuur Watersportverbond neemt ontslag
12/10/06: Bijeenkomst IMS meetbriefhouders – het verslag
10/09/06: Toekomst IMS zeilen in Nederland - deel 1
10/09/06: De grootste IMS discussie aller tijden

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: