Route du Rhum - PRB en La Promesse breken hun masten

  • Author: entityone
    Date: di, 31/10/2006 - 14:40

Krak …. Boem!

Gisteren meldde Vincent Riou dat de mast, toch een vitaal onderdeel op een zeilboot, van zijn gloednieuwe PRB in drie stukken gebroken was. Gelukkig was de PRB nog niet ver van de kust, en na opruimen kon de motor aan en zette Vincent koers naar Frankrijk. Vanochtend werd hij in volle zee opgewacht door een reddingsboot die hem verder naar de dichtstbijzijnde haven sleept.

Vanochtend kwam dan het nieuws dat de LA PROMESSE van Nederlander JanKees Lampe hetzelfde was overkomen. Op de website van Jan Kees (www.jankeeslampe.nl) stond het al sinds vannacht overduidelijk te lezen: “It is a goddamn nightmare…” Een blik op de kaarten zei genoeg: snelheid 0,4 knopen richting 112°: dat is teken dat er iets loos was. En dat is nu bevestigd. De LA PROMESSE vaart momenteel naar Falmouth.

Op wedstrijdgebied momenteel weinig nieuws: de ORMA-60 trimarans hebben er al een aardig pak mijlen opzitten, de GEANT leidt er met 25 mijl voorsprong op BANQUE POPULAIRE. De koplopers in deze klasse zetten nu een zuidwestelijke koers uit richting Azoren. De IMOCA-60 monohulls volgen hun snelle broers: de VIRBAC-PAPREC voert het klassement aan met 6 mijl voorsprong op SILL ET VEOLIA. In deze klasse viel gisteren ook de opgave van de nagelnieuwe DELTA DORE te noteren: de schipper gaf op om zijn vrouw bij te staan nadat er onverwachts complicaties waren opgetreden met haar zwangerschap.

Bij de andere monohulls leidt de Belgische ROARING FORTY nog steeds de dans: Michel Kleinjans ligt aan kop in de klasse 3, en lit 4 mijl voor op de eerste Class 40, 10 mijl op de eerste monohull uit klasse 2, en zelfs 45 mijl op de eerste klasse 1 boot. Natuurlijk wordt er daar in de Franse pers met geen woord over gerept, dus doen wij dat maar hier: HOP MICHEL!!

Foto: JanKees Lampe (NED) aan boord van zijn LA PROMESSE

www.routedurhum-labanquepostale.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: