Ecover 650 onder grote belangstelling gedoopt

Champagne rondspuiten in echte Formule1 stijl over de glanzende Ecover 650, een georkestreerde manoeuvre met een tele-kraan en gevatte woorden van zowel Meter Evi Van Acker als peter Mike Golding. Rituelen die de doop van het 650 prototype omkaderden aan het Willemdok in Antwerpen, de thuishaven van zowel de schipper als de producent van ecologische schoonmaakmiddelen en sponsor Ecover. Laureyssens heeft geen excuses meer om voluit te gaan inde acht wedstrijden die volgend jaar op het programma staan. Daarvan wordt de laatste, de Transat 650 solorace tussen Frankrijk en Brazilië, zijn 'masterpiece'.

Dik honderd fans, kennissen en andere relaties plus een mooie panoplie aan journalisten cameramen en fotografen gaven present aan boord van de Flandria 24. "Peter heeft zijn kwaliteiten bewezen voor we met hem in zee gingen," verduidelijkte Mick Bremans, CEO van Ecover. "Zijn professionele aanpak en zijn resultaten leidden tot onze samenwerking. De parallellen tussen de natuurvriendelijke sport zeilen en de Ecover filosofie zijn overduidelijk. Zowel met het 650 project met Laureyssens als met het 60 voets project van Mike Golding bevestigen we nu onze promotionele koers."

Mike Golding zelf, in de laatste voorbereidingsfase voor de Velux 5 Oceans solorace rond de wereld, had het over Peters' kwaliteiten die hij spotte tijdens de Ecover Ocean Sailing Academy meetings. "Peter was er altijd, volgde met aandacht en je zag hem evolueren van een geïnteresseerde zeiler naar iemand die een resolute keuze maakte richting professionele zeilercarrière. Hij heeft al geweldige dingen gepresteerd zoals zijn overwinning in de Transat 650 op enkele dagen na precies een jaar geleden. En ik ben er zeker van dat hij dat nog gaat doen.” zei Golding.

Evi Van Acker, duidelijk blij verrast met de eer als meter te worden geïnviteerd, was sterk geïnteresseerd in deze wereld van oceaanzeilers. Ze heeft natuurlijk haar programma af te maken dat haar tot in de Olympische Spelen van Beijing zal brengen maar ”Net als Peter gaan ik voor niets minder dan de beste plaats, het goud. Ook daarin zijn vinden we elkaar dus, buiten het feit dat we alle twee alleen op onze boot zitten.” Evi is alvast zeker van Peters’ verdere succes. Bij de doop van de boot wenste ze, volkomen volgens de traditie van de scheepvaart, zowel schip als schipper een behouden vaart toe.

Peter Laureyssens kon niet wegsteken dat deze doop een belangrijk moment was in zijn programma dat al een jaar loopt. “Twee tweede plaatsen, een derde en een vierde plaats, dat is meteen poneren dat je met de beste zeilers kan wedijveren. Maar dat is nog geen eerste plaats. Wellicht komt dat omdat je niet kan winnen, zolang je boot niet gedoopt is. Als we de wintertrainingen achter de rug hebben, en de laatste technische kinderziekten overwonnen krijgen, dan start ik het volgende seizoen met 100% slaagkansen, in plaats van nu 90%.”

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: