Brunel wint Antwerp Race met overmacht

De 19e zeilrace van Breskens naar Antwerpen is gewonnen door het zeiljacht Brunel van Hans Bouscholte. Bouscholte en zijn bemanning lieten niet alleen 225 deelnemers achter zich, maar verpletterden ook het record dat al op hun naam stond.Met 3 uur en 12 minuten werd de snelste tijd ooit met bijna een uur verbeterd.

Op het 44 mijl (80 kilometer) lange traject op de Westerschelde, realiseerde Brunel een gemiddelde snelheid van 14 knopen (ruim 25 kilometer per uur). De voornaamste concurrenten in de Maxi klasse, de Volvo Ocean 60’s Team Heiner One en Pleomax, finishten op geruime afstand van Bouscholte’s Brunel.

De Antwerprace op de Schelde is een van de grootste zeilraces in Nederland. De wedstrijd wordt traditioneel in oktober gehouden en kent daardoor vaak lastige omstandigheden. Ook deze editie vormde daarop geen uitzondering. Regelmatig gaven de windmeters 7 Beaufort aan. Door de harde wind moest een aantal deelnemers met averij opgeven.

Brunel is een zeiljacht uit de Open 60 klasse dat ontworpen is voor grote oceaanraces met kleine bemanningen of solozeilers. “Uiteindelijk liggen daar ook mijn ambities”, verklaarde de winnende schipper na afloop: “Maar de Antwerprace is een prachtige race op mijn thuiswater, die ik niet graag laat lopen. Het is ook deel van het leerproces met deze boot die ik pas een paar maanden geleden kocht." Het uiteindelijke doel van Hans Bouscholte is deelname aan de Vendée Globe. De legendarische non-stop solozeilrace rond de wereld die eind 2008 van start zal gaan.

Voor het Nederlandse detacheringbedrijf Brunel was de deelname aan de Antwerprace een vervolg van haar activiteiten in het zeilen, nadat het bedrijf eerder dit jaar een van de teams in de Volvo Ocean Race sponsorde.

foto © Mark Meulemans www.vision-art.be

Insiders info, meer prachtige foto's en de Antwerp Race 2006 discussie via het ClubRacer forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: