Van Uden Reco Stellendam Regatta ook onder IRC

De organisatie van de Van Uden Reco Stellendam Regatta (VURSR) heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid.

De hele winter kan er nog over gediscussieerd worden maar in Stellendam wordt op 21 en 22 april 2007 gevaren onder de IRC meetformule.

“Als we het nu aankondigen heeft iedereen voldoende tijd om een meetbrief aan te vragen” aldus Martine Vos die de organisatie overnam van Frank Beverwijk.

Na overleg met Mike Urwin van de RORC en met wedstrijdleider Peter Anink ziet men geen problemen bij het varen onder IRC. Mike vertelde dat najaar 2004 in de USA werd besloten onder IRC te gaan varen en dat de meeste schepen voorjaar 2005 hun meetbrief in orde hadden. In Nederland zijn er op dit moment 60 IRC meetbrieven uit gegeven.
Op de website van de VURSR (www.vanudenreco.nl) wordt uitgelegd hoe men aan zo’n nieuwe meetbrief kan komen.
Naast IRC kan er natuurlijk ook onder IMS , ORC en SW gevaren worden.

De VURSR wordt voor de derde keer in Stellendam gehouden. Het evenement is in korte tijd behoorlijk gegroeid en de organisatie verwacht voor 2007 wederom een toename in het aantal deelnemers. “We doen er alles aan het de deelnemers naar de zin te maken” zegt Martine. “De Stellendamse vissersvloot draagt ook haar steentje bij want we krijgen vers aangevoerde vis van een aantal kotters uit de Stellendamse buitenhaven die door de mensen van de jachthaven wordt gebakken als de zeilers op zaterdagmiddag aan de wal komen”. Verder is er op zaterdagavond een zeilersbuffet in de feesthal van Marina Stellendam en wordt het geheel feestelijk opgeluisterd door de band Sould Out, die ook in het Regatta Center Medemblik al is gekozen tot vaste band.

De wedstrijden in Stellendam worden georganiseerd in samenwerking met de WSV Helius uit Hellevoetsluis. Het comité van Helius neemt de baan voor de eenheidsklassen voor haar rekening. Om de prijsuitreiking op zondagmiddag op tijd te houden wordt gedurende het weekend arbitrage toegepast. Dat wil zeggen dat voorafgaand aan een eventuele protestbehandeling een van de leden van de jury even met de betrokkenen rond de tafel gaat zitten om aan te geven of behandeling van het protest zin heeft of niet. Aan de hand daarvan kan de zeiler dan beslissen of hij het protest al dan niet laat behandelen.

Om de thuisblijvers op de hoogte te houden zal worden getracht de uitslagen op de website te plaatsen nog voordat de zeilers aan wal komen.

Peiling:En wat vaar jij tijdens de Van Uden Reco?
Geef je mening via de peiling op het ClubRacer forum

Relevante berichten:
30/10/06: Toekomst IMS zeilen in Nederland
12/10/06: Bijeenkomst IMS meetbriefhouders – het verslag
10/09/06: Toekomst van het IMS klasse zeilen
10/09/06: De grootste IMS discussie aller tijden

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: