ORC brengt vanuit Helsinki haar visie voor de toekomst

  • Author: Ice
    Date: vr, 10/11/2006 - 11:25

ORC wil met nieuwe technologie een modulair meetsysteem aanbieden.

Sinds de succesvolle start van de Grand Prix Box rules is de ORC (makers IMS en ORC-Club) zich nu aan het focusseren op technologie dat een aantal innovatieve producten moet voortbrengen om het internationale offshore zeilen een toekomst te geven met moderne software en technologie.

Waar het ORC nu eigenlijk alleen maar een rating certificaat als product heeft zal dat in de toekomst een reeks van producten en diensten zijn. Een voorbeeld is het universele meetcertificaat (let op het subtiele verschil tussen rating en een meetcertificaat). Dit meetcertificaat in zijn geheel of delen daarvan zou door andere Rules gebruikt kunnen worden. De nieuwe modulaire technologieën zouden er moeten voor zorgen dat je relatief eenvoudig meer dedicated Rules kunt maken. Zo dus de Grand Prix Rule. Dezelfde technologie in dit geval maar helemaal gericht op Grand Prix type boten. Hierdoor zou het eenvoudiger en nauwkeuriger kunnen.

En last but not least: Met het meetcertificaat hoeft men niet heel de wereld van cruisers/racers mee te slepen.

En nu rest ons nog dit systeem te koppelen aan iChips en RIFD identificatie, zoals ik hier heb beschreven, en we zijn weer anno 2006!

Op de foto: Murtic GP42, design by Botin & Carkeek

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: