Strenge selectiecriteria voor Peking 2008

  • Author: Ice
    Date: za, 11/11/2006 - 19:03

Evy van Acker staat op de A-lijst

De Olymische Spelen 2008 in Peking zijn niet meer zo ver af. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comite (BOIC) maakte zo pas de selectiecriteria bekend.
“De huidige criteria kunnen streng lijken, maar beantwoorden aan de doelstelling van het BOIC voor de atleten die het naar de Olympische spelen stuurt: de Top 8 op wereldniveau”, licht het BOIC toe.

Laser Radial zeilster Evy van Acker (BEL) staat reeds op de A-lijst door haar prestaties van dit jaar, maar ze zal op het komend Wereldkampioenschap toch nog haar Olympische ticket moeten verdedigen.

Het Tornado team Quest for Gold met Sebbe Godefroid (BEL) en Carolijn Brouwer (NED) staan op de B-lijst

A-lijst: finale of achtste plaats op een representatief WK. Een A-status blijft geldig tot het volgende WK, maar in een niet-WK jaar moeten de minima van de B-lijst worden gerealiseerd.

B-lijst: finale of achtste plaats op een EK, finale belangrijke internationale wedstrijd. De B-status blijft zonder nieuw resultaat van die orde maximaal één jaar behouden.

C-lijst: voorbehouden aan (meestal, maar niet altijd) jonge atleten die uitzicht hebben op deelname aan de Olympische Spelen. De criteria zijn onder meer prestatie-dichtheid en evolutie in de prestaties, maar een finale op de WK of EK junioren geeft ook recht op de C-status, die in principe twee jaar behouden blijft.

Via
WaterTrends:
Selectiecriteria Peking 2008 bekend

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: