Nieuwe schipper voor Ericsson Racing Team

Ericsson Racing Team stelt Kostecki en Kouyoumdjian aan als schipper en ontwerper

Vol trots kondigt het Ericsson Racing Team de namen aan van de nieuwe schipper en hoofdontwerper. John Kostecki (USA) gaat het zeilteam leiden en Juan Kouyoumdjian (ARG) ontwerpt een boot die volgend jaar gebouwd gaat worden in Zweden.

Twee maanden geleden heeft het team als eerste officieel aangekondigd deel te nemen aan de Volvo Ocean Race 2008-09.

Het Ericsson Racing Team doet voor de tweede opeenvolgende keer mee aan werelds meest toonaangevende oceaan zeilwedstrijd. De vorige editie, die als vijfde werd afgesloten, is grondig geanalyseerd. Met de aanstelling van John Kostecki als schipper en ontwerper Juan Kouyoumdjian vertrouwt het team op een solide basis voor een sterk en competitief team.

“We zijn erg blij dat John en Juan deel uitmaken van het Ericsson Racing Team”, stelt Richard Brisius, Managing Director, Ericsson Racing Team. “John is een zeer professionele schipper. Zijn eerdere resultaten hebben hem al veel respect opgeleverd in de zeilwereld. John deelt onze visie en waarden over wat nodig is om succesvol te zijn in de volgende VOR. Juan is een ontwerper van wereldklasse met een ongeëvenaarde ervaring in de VO70 klasse. We hebben goede discussies gevoerd met Juan, John en andere teamleden. Het resultaat hiervan is dat we besloten hebben om onze krachten te bundelen met Juan K Yacht Design voor de volgende VOR”.

John Kostecki staat algemeen bekend als een van de beste zeilers in de wereld. Hij is een sterke natuurlijke leider die zowel op het water, als in de ontwikkelingen van winnende projecten, resultaten weet te behalen.

Kostecki, winnaar van de 2001-02 Volvo Ocean Race als schipper van de Illbruck, maakte deel uit van het Ericsson Racing Team in 2005-06 als inshore tacticus alvorens als schipper de etappe van Rio de Janeiro naar Baltimore te varen. In zijn nieuwe rol van schipper van de volgende race zal hij een belangrijke rol spelen in het samenstellen van de bemanning, de voorbereidingen, de training en de ontwikkeling gedurende de race.

Juan Kouyoumdjian bereikte zijn grootste succes in de vorige Volvo Ocean Race. Hij ontwierp de boten die uiteindelijk als eerste en vierde zijn geëindigd. Zijn boten hebben zes van de negen etappes gewonnen en domineerde de vloot in vijf van de zeven in-port wedstrijden. Geboren in 1971 in Buenos Aires, Argentinië, “JK” was betrokken in veel verschillende projecten geurende zijn carrière: De Admiral’s Cup, TP 52’s, IRC en de America’s cup. Hij ontwerpt de Ericsson boot en zal de bouw begeleiden op een nog te bepalen locatie in Zweden.

Het Ericcson Racing Team is een international zeilteam gebaseerd in Zweden, volledig geïntegreerd in Ericsson, ‘s werelds toonaangevende telecommunicatie apparatuur leverancier. De Volvo Ocean Race zal worden gehouden in 2008-2009. De race zal starten in de herfst van 2008 in Allicante, Spanje. Het uiteindelijke traject is nog niet vastgesteld, maar wel staat al vast dat de deelnemers een nieuwe route zullen bevaren via Azië.

Het Ericsson Racing Team is het eerste team dat officieel kenbaar maakte deel te gaan nemen aan de volgende editie van het evenement. Hiermee bevestigen ze een verbintenis aan het hoogste niveau van het offshore zeilen met als doel een platform voor de commerciële activiteiten van Ericcson. Parallel aan de race zal een uitgebreid commercieel programma worden samengesteld voor klanten en medewerkers over de hele wereld.

Citaten:

Juan Kouyoumdjian (ARG), Ericsson Racing team ontweper
“Ik ben erg blij dat ik samen met het Ericsson Racing Team deel ga nemen aan de volgende Volvo Ocean Race. Als Ericsson’s exclusieve ontwerper wordt mij mogelijk gemaakt om een nieuw boot te ontwerpen en de evolutie van het ontwerp te begeleiden. Deze wedstrijd heeft een zodanig niveau van complexiteit bereikt dat het belangrijk is om volledig toegewijd te zijn aan een team. Alleen op die manier worden de resultaten bereikt die we verwachten”.

John Kostecki (USA), Ericsson Racing Team skipper
“Mijn doel is duidelijk: Ik werk samen met het Ericsson Racing Team om de 2008-09 Volvo Ocean Race te winnen. Ik zal alles geven. Ericsson heeft zijn toewijding aan dit evenement laten zien en bewezen. Ik ben daarom trots dat ik me kan verbinden aan ons gezamenlijke doel: winnen van de race”.

www.ericssonracingteam.com

Op de foto: Juan Kouyoumdjian (L) en John Kostecki (R)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: