Solo winterkampioenschappen

In samenwerking met WV De Vrijbuiter worden op 12 november de eerste Solo Winterkampioenschappen georganiseerd.

We zijn van plan een drietal wedstrijden te zeilen. I.t.t de heersende mode grijpen we weer terug naar ouderwetse Olympische driehoeks banen. De duur van de wedstrijden laten we afhangen van de dan heersende weersomstandigheden.

We hebben toen we besloten het evenement te organiseren met een schuin oog naar onze Engelse vrienden gekeken. Daar bestaat de mogelijkheid om in de winter aan een aantal evenementen deel te nemen en zodoende de boothandling etc op niveau te houden. Terwijl er bij ons na de Houtskool Cup tot maart min of meer niet meer gezeild wordt. Door de organisatie van een aantal "winter" evenementen hopen we, dat we volgend jaar bij de diverse kampioenschappen in de breedte succesvoller zullen zijn.

Er zal gestart worden vanaf de start-toren van WV de Vrijbuiter, waardoor de wedstrijden door de fans vanaf de kant te volgen zijn. Mocht je boot net op de 12E een onderhoudsbuurt ondergaan, dan niet getreurd we zitten dringend verlegen om mensen voor de organisatie van de wedstijden.
Inmiddels hebben we de eerste inschrijving uit Engeland van oud Nederlands Kampioen Andy Davies al binnen. Wie volgt...

foto: babe Elaine Turner - Volgens Alex de beste vrouwelijke Solo klasse zeilster

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: