Aruba Heineken Catamaran Regatta

uit de kuip van Little Oxygen

Vorig jaar was er al een Oxygenboy aanwezig op de Heineken Catamaran Regatta om het eiland en de race te leren kennen. Deelname aan de “Vip-race” leidde tot een impuls aankoop van een F18 en het project om het ook eens te komen tonen op Aruba.

De boot dus de container in en vol verwachting naar de regatta op Aruba. Toegegeven Axel de Cock en Luc Geirnaert hadden nog maar twee maal samen gezeild op catamaran maar de boot was toch tien maal van stal geweest tijdens het seizoen.

In de berichtgeving van Diana gaat het vooral om hotshots, echte pro’s, maar ook het recreatieve element van de regatta mag niet vergeten worden. Ook mindere goden, ahum recreanten zeg maar, komen hier erg aan hun trekken als ze de ambities maar even bijstellen.

In elk veld vind je wel wat concurrenten om mee te strijden en als je wil bijleren is Aruba “the place to be”. Heerlijke condities, redelijk vlak water en een leuke groep mensen samen die elkaar helpen met tips. De clinic van Mitch Booth was erg instructief – ook de Franse teams waren erg behulpzaam. De trouwe lezers van “het catboek” kregen er al snel een coach bij, soms een beetje op zijn Hollands als we weer eens voor zoutzakken doorgingen.

Naarmate de week vorderde bleek de cat ook eerder een cruise- dan een raceversie – enkele blokken op de spischoten vind je op geen enkele boot in dit veld.(en maar sleuren aan die spi) Aruba is dus ook de beste plaats als je je boot eens wil laten tunen door kenners. De sfeer is super.

De regatta is de absolute aanrader voor iedereen die snelle vooruitgang wil boeken op zijn catamaran. Wel erg sportief want de condities zijn best pittig – vorig jaar leek de rustdag een overbodige luxe maar dit jaar was hij meer dan welkom, hoewel we toch even gingen trainen met onze blonde coach…

Op het veld van 36 eindigde het Belgische team op een 26° plaats, maar als je alle kleine foutjes optelt was er toch beter mogelijk. De cats zijn geen vergevingsgezinde boten, even stilvallen en herlanceren duurt al snel 30 seconden!

Leuke herinnering was de 18° plaats net voor het team Booth/Nieuwenhuyse, tja de toppers maken ook wel eens fouten : ze hadden een ronde te veel gevaren en waren niet door de finish gevaren – inkaderen die uitslag!

Hopelijk nog Belgische teams voor de volgende editie, Dirk Sunbeach, onze steun en toeverlaat zal er alvast zijn en ook little Oxygen zal niet ontbreken!

Ook de beachlunches, happy hours en after sail zijn perfect georganiseerd en inbegrepen in een best haalbaar budget. Heftige parties met uitgeputte zeilers in die warmte zijn er echter weinig geweest.

Uitslagen en resultaten op www.arubaregatta.com

foto: Little Oxygen in actie!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: