L'HYDROPTERE te water - race voor 50 knopen is begonnen!

Fransen zijn chauvinistisch, maar het zijn ook maniakale zeilers. Dat bewijzen ze met de recente her-tewaterlating van hun radicaal speelgoed: L'HYDROPTERE. Ze ging onlangs te water en klokte tijdens de tweede proefvaart (lees proefvlucht) op 16 november 2006, een slordige 43 knopen met slechts 20-22 knopen wind.

Genoeg adrenaline om het team moed te geven om de mythische 50 knopen barrière te breken.

Alain Thébaut, de schipper:

”Deuxième sortie, 43 nœuds… ! Une belle récompense pour notre équipe franco-suisse de marins et ingénieurs. Je suis vraiment très fier d’eux et du travail impressionnant qu’ils ont accompli. Je pense que le potentiel de vitesse de notre oiseau de carbone se situe désormais entre 45 et 50 nœuds.”

Zullen de L'HYDROPTERE Franzosen het Britse Monofoil Sailing team voor zijn?
De race voor 50 knopen is begonnen!

Foto door: Laurent Vidal / Photomer.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: