Mercator restaureren kost een fortuin

Mercator restaurerenHet schoolschip Mercator, onze Belgische zeiltrots, bestaat volgend jaar 75 jaar. Echt veel reden om te vieren is er echter niet. Onze statige driemaster is zeer dringend toe aan een grote restauratie. Eigenaar het Vlaamse Gewest berekende de kostprijs op 7,5 miljoen euro.

Een deel wil het Vlaamse Gewest wel voor zijn rekening nemen, maar inbreng vanuit de privé sector is broodnodig om het schip opnieuw zeewaardig te maken.

Wij hebben alvast een plausibele oplossing, de Mercator als heus passagiersschip tussen Oostende en Antwerpen.

Meer op WaterTrends: Mercator restaureren kost 7,5 miljoen euro

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: