Team Heiner One (en een halve giek)

Dat ook op een professioneel wedstrijdljacht wel eens wat mis kan gaan, bleek gisteren toen de Team Heiner One averij opliep.

De Scheveningse reddingboot “Jan van Engelenburg” was samen met de “Team Heiner One” op zee om opnames te maken. Het zeilschip was onderweg van Scheveningen naar Portomao in Portugal, een reis die volgens de planning zo’n 6 dagen zou kosten.

Binnen een uur varen en net voor Kijkduin brak door onbekende oorzaak de giek. De bemanning kon het zeil bergen en de giek vastzetten, maar verder zeilen bleek onmogelijk.

De “Jan van Engelenburg” voer op dat moment naast de “Team Heiner One” en na overleg werd besloten dat de reddingboot het op de motor varend zeilschip naar Scheveningen terug zou begeleiden.

Na een uur bereikte beide schepen de haven. Voor de “Team Heiner One” is het nu wachten op een nieuwe giek voordat de trip naar Portugal vervolgt kan worden.

http://www.knrm.nl/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: