Antwerpse handjes race

  • Author: Yan T.
    Date: ma, 06/11/2006 - 19:04

Jan Peeters en Ann Van Daele winnen het grootste Antwerpse Hand

Zondag morgen, naar mijn gevoel berekoud. Ik beklaagde me het al dat ik enkel zo’n shorty’ke en wat thermisch ondergoed bij had. Tijdens het optuigen had ik echt zoiets van “fok” (om beleefd en binnen de zeilers termen te blijven) ik ga mij die shorty echt beklagen. Maar eenmaal op het water viel het allemaal best mee.

Ons doel was om bij de eerste helft te eindigen, maar naarmate de wedstrijd vorderde moest het een top 5 plaats worden. Ik heb zo ne Snipe toch wel een beetje onderschat. Gedurende de wedstrijd heb ik geen moment de tijd gehad om aan die Antwerpse handjes te denken.
En nu op maandag heb ik stijve spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had (gelieve bij eventuele grappige opmerkingen, mijn voortplantings spieren/organen hier buiten te laten).

Er zijn 4 wedstrijdjes gevaren en tussen elke manche werd er zo snel mogelijk naar de kant gevaren om euh… de zeilers hun dorst te lessen zeg maar. Hierbij wens ik ook het gezin Van Pelt te bedanken voor de aangename en lekkere versnaperingen die de bar van het VVW lokaal rijk was. Het was dus zeer belangrijk om hard te varen, want dan was je niet alleen de eerste over de lijn, maar ook de eerst aan de bar.

Het was spannend tot in de laatste race. De “Antwerpse hand” lag nog open voor Bart Bomans en Jill Ponet (en ik weet dat Bart aan zijn kinderen beloofd had om met iets lekkers naar huis te komen), Manu Hens en Nicolas Bongaerts (die ze voor de laatste manche 6 pinten wilden doen drinken om de uitslag te beïnvloeden) en Jan Peeters met Ann Van Daele (die ondanks dat ze om 04u de vorige nacht naar bed zijn gegaan toch hier mee vooraan om die begeerde hand strijden). Degene die hier dan uiteindelijk met het grootste Antwerpse Hand naar huis gingen waren Jan Peeters en Ann Van Daele. Na het ronden van de eerste bovenboei verkozen ze nog even om een eigen privé benedenwindse boei te gaan ronden, maar aan privé boeien ronden doen ze in de Snipe klasse niet aan mee. Jan en Ann verbeterden hun foutje, kozen de goede kanten en pakten de goede shiften en daarmee ook de overwinning van vandaag.

Dutse Worste RaceBinnen 2 weken is er hier op het Galgenweel te Antwerpen de Dutse Worste Race. De Dutse Worste Race wordt gevaren op zaterdag gevolgd door de Speculoos race op Zondag.

Dit internationaal event trekt niet alleen de Belgische zeilers naar deze wereld plas, maar ook Frankerijkers en Engelanders. Er zijn reeds 34 inschrijvingen en ik weet dat ik dat voor geen geld wil missen.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: