WK Tornado zeilen – Zwisterleven teams behalen de top 8 doelstelling niet

Darren Bundock met Glenn Ashby veroverden de wereldtitel

Op zondag 10 december 2006 stranden Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis het WK Tornado zeilen in San Isidro (ARG) op de veertiende plaats. Daarmee heeft het niet de doelstelling van de top acht gehaald, maar is het wel als beste Nederlandse duo gefinisht. Mischa Heemskerk en Herbert Dercksen bleven steken op de 26ste plek.

Wannabee Belg Carolijn Brouwer en landgenoot Sebbe Godefroid eindigde op de 21ste plek.

Op de laatste dag vond er uiteindelijk slechts één wedstrijd plaats. Dat betekende dat de Australiërs Bundock/Ashby al voor de start wereldkampioen waren.

De strijd om zilver ging tussen de Argentijnen Lange/Espinola en de Oostenrijkers Hagara/Steinacher. Tot groot genoegen van publiek wonnen de Argentijnen de race en het zilver. De tiende wedstrijd vond niet plaats, doordat het na 15.00 uur was en er dan volgens de Sailing Instructions niet meer gestart mocht worden.

“Een van de slechtste WK resultaten ooit,” zei de balende Herbert Dercksen direct na afloop. “We zitten er gewoon niet bij. We hebben genoeg snelheid, maar we starten niet goed genoeg. Als team hebben we te weinig ervaring en het is de vraag of we genoeg tijd hebben om voor 2008 die ervaring op te doen en aansluiting bij de wereldtop te vinden.”

“Het is heel moeilijk om op dit moment, vlak na de race te zeggen wat we gaan doen. We willen eerst evalueren met het Watersportverbond, NOC*NSF en sponsor Zwitserleven. Door die ene eerste plaats in de zesde race hebben we laten zien dat we mee kunnen met de wereldtop. Maar een 26ste plaats overall is gewoon niet goed genoeg.”

Booth over het eindresultaat: “Het doel was top acht en dat hebben we niet gehaald. We hadden nog één of twee goede races nodig gehad. We moeten gewoon meer zeilen om dat niveau te bereiken.”

Wat nu net het gevecht om de Zwitserleven sponsoring?
De door de sponsor gestelde voorwaarde is niet gehaald. Hoe Zwitserleven nu verder gaat, wordt de komende tijd samen met het Watersportverbond geëvalueerd.

Eliot Schuchart, Communicatiemanager van Zwisterleven: “We denken in de richting van verlenging van de sponsoring van Mitch en Pim. Daarmee krijgen ze de tijd om zich bij het WK 2007 in Portugal opnieuw te bewijzen. We denken wel dat ze potentie hebben om bij de Spelen in 2008 goed te presteren. Dit is echter allemaal nog onder voorbehoud.”

Top 3 einduitslag:
1. AUS – Bundock/Ashby, 23 punten
2. ARG – Lange/Espinola, 37 punten
3. AUT – Hagara/Steinacher, 41 punten
...
14. NED – Booth/Nieuwenhuis, 120 punten
21. BEL – Godefroid/Brouwer, 146 punten
26. NED – Heemskerk/Dercksen, 168 punten

Insiders info van Sebbe Godefroid via het ClubRacer forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: