Nacht van de Yachtman groot succes

Op vrijdag 8 december 2006 organiseerde de Brugse Zeil & Yachtclub (BZYC) voor de eerste keer de Nacht van de Yachtman. Het tweejaarlijkse evenement lokte 650 genodigden naar de Koninklijke Brugse Stadsschouwburg. Zij genoten er van de wervelende One Woman Show ‘Terug Normaal’ van Els De Schepper.

Na de voorstelling overhandigde Paul Breyne, gouverneur van West-Vlaanderen, een cheque van 2.500 euro aan de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst. De ‘Nacht van de Yachtman’ werd mee mogelijk gemaakt door de inbreng van de vele sponsors en met de steun van de Vlaamse Yachting Federatie (VYF) en de yachtclubs van de Belgische kust.

Stadsomroep Brugge schrijft:

“Het groeide mee vanuit de bezorgdheid voor veiligheid op zee en de vele reddingen die ieder jaar gebeuren zonder veel omhaal. Daarom worden de verschillende zeilscholen, zeilverenigingen en yachtmannen samengebracht, met een goed doel, namelijk centen voor de Vrijwillige Blankenbergse Reddingsdienst,” zegt Paul Van Hees, organisator van de Nacht van de Yachtman..

Els De Schepper

“Alle kustclubs en de yachtingfederatie waren onmiddellijk bereid om dit initiatief te steunen. Wie kon beter aangezocht worden dan Els De Schepper die speciaal voor ons nogmaals een wervelende show zal brengen? Het resultaat blijft dan ook gegarandeerd: op een informele manier mensen uit de zeilwereld samenbrengen en vooral hiermee ook een hart onder de riem steken voor de vrijwillige reddingsdiensten,” besluit Van Hees.

ClubRacer was van de partij en heeft genoten, de show was 'nie normaal' goed, volgend jaar een bis nr. aub.

Op de foto: Els De Schepper

www.nachtvandeyachtman.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: