16de Kerstrace - het was weer een groot succes

Het was al een hele week gespannen de weerberichten nakijken of het zaterdag goed weer zou zijn om de 16de kerstrace te varen op de Oosterschelde vanuit de jachthaven van Colijnsplaat.
Vorig jaar was het N–W 10 en geen wedstrijd, dit jaar waren de voorspellingen (NW 4-5) goed, zodat nu wel door kon gaan.

Er waren 57 boten vooraf ingeschreven, wat voor de Kerstrace nodig is, zodat Kees van de Vaart voor ons de starttijden uit kan rekenen, niet iedereen is zo attent omdat ook te doen.

Dit legt nog extra druk op het wedstrijdcomité om alles die zaterdagochtend netjes op tijd klaar te krijgen voor de altijd gezellige briefing.

De briefing die anders dan de vorige jaren toen er voor de wedstrijd citroenjenever en haring werd uitgedeeld, die was nu verplaatst tot na de wedstrijd.

Zoals op het inschrijfformulier stond vermeld; “voor uw veiligheid en die van anderen”.

Na de briefing was de eerste start om 12.00 uur voor de DAME DE MEUSE van Leen Schipper gevolgd door de andere boten en als laatste om ongeveer 12.45 uur de HOLMATRO.

De inhaalrace was begonnen, de kleinere boten die als eerste van start gingen waren wat in het voordeel omdat de wind later afnam tot W-NW 3-4. De OOH J van Nicky de Jonge met zijn J-22 en de JIM JAMS van Susan Hendrikse en Paul van der Pol met hun J-92 konden lange tijd voor blijven maar de BEAU BATEAU ( first 300 spirit) van Henk van Zweden uit Middelburg ging er toch over heen en eiste de tweede plaats op na de WINDFALL van Michiel Sopers uit Goes met zijn typhoon 37 , die mede door zijn gunstige rating (vroeg mocht starten) en door een goede wedstrijd te varen als eerste over de streep ging. De OOH J en de JIM JAMS haalde net geen podiumplaats, de DJ ( J-80 )van Tom de Jonghe uit België pakte de derde plek.

Na de wedstrijd was het weer een gezellig samen zijn in de Yachtclub waar iedereen eerste even kon bij praten aan de Gluhwein bar, dit jaar met de citroenjenever en de haring. Vanaf 18.00 uur was er live-muziek in de Yachtclub en om ongeveer 20.30 uur de alom bekende kerstrace prijsuitreiking ( het heeft niet zoveel om het lijf ), deze was iets eerder dan gepland, de reden hier voor was dat de assistente van de Kerstman wat te vroeg was en we ze niet in de kou konden laten staan.

De prijzen werden verdeeld onder de aanwezigen en de ZILT van R. Nieuwenhuijs met zijn nieuwe aanwinst een SALONA 37 die zijn eerste wedstrijd voer behaalde een 16de plaats (16de kerstrace ), deze was goed voor een gratis hijsbeurt aangeboden door Delta Yacht.

Het was een geslaagde dag en volgend jaar gaat de 17de kerstrace van start op zaterdag 15 december 2007.

Uitslag Kerstrace 2006 (in pdf formaat 69,8 kB)

Discussiëren en meer foto's bekijken doen we op het ClubRacer forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: