Mean Machine project zoekt 14 miljoen euro voor Volvo Ocean Race campagne

  • Author: Ice
    Date: di, 19/12/2006 - 14:55

De ClubRacer Forum lezers wisten vorige week al dat het Mean Machine zeilteam onder leiding van Dirk de Ridder (geen familie van Peter) en teamcaptain Peter de Ridder vanuit Portsmouth begonnen zijn aan de voorbereidingen op de Volvo Ocean Race.

De trainingen zijn gestart met de vrijgekomen VOR 70 “The Black Pearl” die ondertussen flink onder handen werd genomen en in de Mean Machine kleuren werd geschilderd.

Het Mean Machine zeilteam heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd de laatste 20 jaar. 2006 was het meest succesvolle jaar met de overwinning in de Breitling MedCupaan boord van de TP52 Mutua Madrilena-Mean Machine.

Dirk de Ridder en zijn teamcaptain Peter de Ridder zijn voor hun Volvo Ocean Race campagne ijverig op zoek naar sponsors. Om het project te doen slagen moeten ze een slordige 14 miljoen euro bij mekaar zien te rapen.

Een ferm bedrag als je het mij vraagt want er wordt beweerd dat het ABN AMRO zeilteam werkte met een budget van 20 miljoen euro en daar konden ze 2 boten mee rond de wereld laten zeilen en nog winnen ook.

En het gaat dringen worden op de sponsormarkt. Want Hans Bouscholte zoekt ook nog 5 miljoen euro voor zijn Vendée Globe project.

www.mean-machine.nl

Discussiëren en foto's bekijken doen we in het Volvo Ocean Race forum

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: