Rolex Sydney Hobart vloot krijgt stormwaarschuwing

DIABETES breekt mast tijdens zeiltest

De Rolex Sydney Hobart Yacht Race deelnemers hebben vandaag 5 dagen voor de start een stormwaarschuwing gekregen met mogelijke stormwinden ten zuiden van New South Wales op 2de kerstdag.

Het Australische Bureau Of Meteorology verwacht een lage drukgebied dat zal ontwikkelen ten oosten van Bass Strait op kerstdag en dat zich zuidwestelijk zal verplaatsen richting Sydney.

"It is still possible at this range that the low pressure system will be closer to the New South Wales coast, and if that eventuality unfolds then there would be a period of gale force winds on Boxing Day for the start of the race" zegt Barry Hanstrum, de directeur van het Bureau Of Meteorology.

80 zeiljachten zullen deelnemen aan de 62ste Sydney to Hobart race en zullen starten op 26 december vanuit Sydney Harbor om 13u00 lokale tijd.

Update:
Het zijn er nog maar 79 want DIABETES de 90 voet lange Maxi van Lude Ingvall is vandaag ontmast. De carbon structuur faalde onder te hoge compressie en brak tijdens een zeiltest met slechts 16-17 knopen wind.

Het wordt weer een Rolex Sydney Hobart Yacht Race om in de gaten te houden (veilig vanachter uw pc natuurlijk). Want de race kan desastreus zijn zoals in 1998. De storm die toentertijd de race verstoorde kostte aan 6 zeilers het leven.

Op de foto: Wild Oats XI pakt Line Honeurs tijdens de Big Boat Challenge vorige week.

http://rolexsydneyhobart.com/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: