Nieuwe 1000 Mijl Doublehandend zeilrace boekt succes

  • Author: Ice
    Date: vr, 22/12/2006 - 11:09

1000 MIJL Doublehandend telt ondertussen 26 inschrijvingen

Het gaat goed met de 1000 MIJL Doublehandend want in de deelnemerslijst zien we ondertussen al 26 shorthanded zeiljachten ingeschreven staan waaronder zelfs 4 Belgische; de DIABOLIC van Glenn De Brouwer, EMOTIONAL RESCUE, de Open 50 WOLFIES TOY en een niet bij naam genoemd zeiljacht van Marc Leclercq.

Oproep aan Mini eigenaars:De 1000 MIJL Doublehandend is ook bedoelt voor Mini's die niet het hele jaar verveeld aan Atlantische kusten rondhangen in een poging hun kwalificaties te zeilen. Voor hen is de nieuwe 1000 Mijl shorthanded de uitdaging in Noord-Europa. De 1000 Mijl is misschien wel de meest uitdagende race die gehouden wordt op de Noordelijke Noordzee.

Over de 1000 MIJL Doublehandend:
De 1000 MIJL Doublehandend zeilrace combineert shorthanded lange afstand zeezeilen met wedstrijdzeilen. De race bestaat uit drie etappes; start in IJmuiden en via Bergen naar Lerwick (Shetlands) en terug naar Bergen. De wedstrijd is bedoeld voor alle ervaren zeilers die een serieuze shorthanded wedstrijd aandurven.

Jachten vanaf 27 voet zijn welkom en er is een aparte Open650 klasse ingesteld. Voorwaarde voor alle deelnemers is dat er aantoonbaar een kwalificatietocht van 175 mijl non-stop in open zee moet zijn volbracht.

Als eerste in de Open650 klasse heeft de Noorse mini-zeiler Karl Otto Book ingeschreven. Book is bekend van de Simrad-one-star die ieder jaar tussen Noorwegen en Zweden gevaren wordt.
Meer Open650 helden worden verwacht.

http://www.1000mijl.nl/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: