De America’s Cup gaat op vakantie

  • Author: Yan T.
    Date: zo, 03/12/2006 - 13:23

America’s Cup maakt nu een rondreis door Spanje

Na de Europese tour dit jaar waar ze verschillende grote steden aan deed, zal de befaamde Cup in december een rondreisje in Spanje gaan maken. Het initiatief van deze promotie tour is vooral gericht om dit belangrijk event (de finale van de Cup in 2007) kenbaar te maken aan de bevolking van het gastland.

Van 12 april tot 16 oktober deed de “32ste America’s Cup on tour” 24 steden aan in Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland en Groot Brittannië en kreeg hierbij meer dan 100 000 bezoekers te gast.

De wintertour in Spanje begint op 1 december in de haven ‘Marina Deportiva’ van Coruña en zal eindigen op 7 januari 2007 in Sevilla.

Wat kan men hier zoal verwachten?
De vertegenwoordigende ambassade van de 32ste America’s Cup, een foto tentoonstelling, een kopie van de Cup itself (In werkelijke grootte, en believe me, dit is geen klein cupje!), een winkeltje met de nodige prularia, boeken en kledij, een romp van een echte 24m lange America’s Cupper, een bad met telegeleide AC bootjes die elk één van de 12 teams representeren die mee kampen in deze 32ste Cup editie, info panelen met alle belangrijkste data betreffende de 32ste AC en de transformatie van de haven van Valencia in Port America’s Cup.

En last but not least, het populaire “grinder game” waar menige al hebben kunnen ondervinden dat verticaal ‘grinderen’ niet echt hetzelfde is als horizontaal winchen…

December 1 - 3
In Coruña - Marina Deportiva, Avda Parrote

December 8 - 10
Bilbao - Explanada Zorrozarrue

December 15 - 18
Zaragoza - La Chimenea - Paseo Echegaray

December 21 - 30
Madrid - Juvenalia - Ifema

Januari 5 - 7
Sevilla - Muelle de la Sal

De America’s Cup tentoonstelling kan door iedereen bezocht worden van 11u tot 20u, en de toegang is gratis

Foto: America's Cup in Parijs

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: