IMS is dood in Nederland

  • Author: Ice
    Date: zo, 03/12/2006 - 14:39

Gaat IRC het helemaal worden?

Dat is de vraag die vele zullen stellen na de afgelopen meetbriefhouders peiling. Het resultaat van de peiling pleit voor toelating van IRC maar ook voor behoud van ORC Club.

De IMS zeilers die willen overstappen zijn hier allerminst gelukkig mee want de versnippering blijft.

Beter voor hen was natuurlijk om onmiddellijk met de ganse vloot over te stappen naar het IRC om zo de uitdunning van hun wedstrijdveld een halt toe te roepen. Nu zijn ze van mening dat de bal volledig mis geslagen wordt en dat de doelstelling “allen in één grote vloot” niet bereikt zal worden.

NK ZeezeilenHet Nederlands kampioenschap zeezeilen is voor de top van de vloot nu ook verleden tijd. Het NK Zeezeilen wordt nu onder ORC-Club gevaren. Dit terwijl men in het verleden geen NK ORC-Club wilde hebben en opteerde voor een Noord-Zuid Kampioenschap.

Weinig motivatie voor de ORC-ClubbersVolgens de ORC-Clubbers was er helemaal niks aan de hand. Voor hen verandert er in principe niets tijdens het overgangsjaar. Alleen hebben ze er een Nederlands Kampioenschap bij. Veel motivatie om over te stappen naar het IRC is dus niet. En de slapers kunnen blijven slapen, de vetpot blijft gevuld.

En wat met de hybride IMS schepen die ORC-Club gaan varen? Het lood kan weer 2 meter zaken want de stabiliteit is een variabele die niet gemeten wordt bij een ORC-Club meetbrief, men neemt enkel de vrijboordhoogte in rekening om het gewicht te bepalen.

Genoeg stof voor de Noordzee Club en haar technische commissie om over na te denken.

Succes in 2007!
Zeilen doen we toch.

Download: Uitslag handicap systemen enquête 2006

Reageer: De grootste IMS discussie aller tijden

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: