Moeizame start tijdens de Goofies race

Ruim 90 zeiljachten aan de startlijn

De start bleek voor de boten in twee gemeten klassen ondanks de tegenstroom een probleem. Opmerkelijk genoeg slaagden de ongemeten boten en ORC Club 1 er in om perfect over de lijn te gaan.Bij de eerste start van de klassen ORC-CLUB 2-4 en IMS gingen er massaal zoveel boten te vroeg over de startlijn dat een algemene terugroep nodig was.

Ook toen waren er nog boten die te vroeg startte maar omdat de starters goed konden zien wie dat waren kon de wedstrijd gewoon verder doorgaan.In een typische Goofies oplossing kregen de overtreders die niet terugkwamen een straf van 10 minuten bij hun
gezeilde tijd. Het eventuele voordeel van de vroege start was daarmee
omgezet in een slechte klassering.

Om problemen en schade op de startlijn te voorkomen startte de groep ORC 1 (de snelle ORC boten) apart van de ORC-CLUB 2 tot en met 4.

Een drietal schippers had die splitsing van de ORC klasse niet helemaal goed begrepen en voer mee met de verkeerde klasse. Omdat dit verder geen bijzonder voordeel gaf kregen deze boten een uitslag in die (verkeerde) klasse.

TOP 3 uitslag:

IMS
1. Holmatro
2. Roark
3. Checkmate 3

ORC-CLUB 1
1. Swisslife 2 (voorlopig)
2. A Boen
3. Playstation 4 (voorlopig)

ORC-CLUB 2 t/m 4
1. Tweegezusters
2. Beau Bateau
3. Madness

Ongemeten
1. Pepper
2. Crossroads
3. Jolly Brise

Download:
IMS
ORC-Club 1
ORC-Club 2
Ongemeten

Foto: WILLEM BARENTS (ORC-Club 1) © ClubRacer.be
Meer Goofies foto's via het ClubRacer forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: