WK Tornado

Rivalen Dercksen en Booth gaan de strijd aan voor de sponsoring

Vandaag begint het WK Tornado catamaran zeilen. Er staat veel op het spel voor de oude teamgenoten Mitch Booth en Herbert Dercksen. Als rivalen strijden ze nu om de steun van het Watersportverbond, NOC*NSF en sponsor Zwitserleven.

Er zullen 48 teams uit 20 landen deelnemen aan de 2006 WK in de spectaculaire Tornado klasse in San Isidro, vlak bij Buenos Aires.

Dercksen en Booth hebben dus meer tegenstanders dan elkaar. Maarliefst 13 Olympische medaille winnaars en 10 wereldkampioenen vechten mee voor de titel.

Herbert Dercksen, nu met stuurman Mischa Heemskerk moet bij de eerste acht eindigen om de steun van het Watersportverbond en NOIC*NSF veilig te stellen. Ditzelfde geldt voor Booth en Nieuwenhuis. Bovendien zal Zwitserleven het team dat aanzienlijk beter presteert blijven sponsoren tot en met Beijing 2008.

Gisteren werd er een oefenwedstrijd gevaren. Het was zonnig en er stond 10-12 knopen wind (3-4 beaufort) Herbert Dercksen en Mischa Heemskerk kenden een slechte start maar wisten zich goed naar voren te zeilen en eindigden op een 13de plaats.

Dercksen zei: “We zijn er klaar voor. Veel meer kunnen we niet doen om ons optimaal voor te bereiden. We kijken uit naar morgen. Er staan tien races op de agenda. Het gaat heel spannend worden.”

Ook het duo Sebbe Godefroid en wannabee Belg Carolijn Brouwer zijn van de partij, verrassend zeilden ze tijdens de oefenwedstrijd een 5de plaats. Een goed begin.

Planning races:
Dinsdag 5 Dec - Races 1 & 2
Woensdag 6 Dec - Races 3 & 4
Donderdag 7 Dec - Races 5 & 6
Vrijdag 8 Dec - Reserve dag
Zaterdag 9 Dec - Races 7 & 8
Zondag 10 Dec - Races 9 & 10

Insiders info van Sebbe Godefroid via het ClubRacer forum

http://tornado2006.cnsi.org.ar

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: