Tour de France a la Voile 2007

  • Author: entityone
    Date: do, 07/12/2006 - 12:03

Meer inshores en een bezoek aan Spanje

Met vier verbindingsetappes van meer dan 100 mijl, meer inshores, een bezoek aan een spaanse haven en tenslotte een zinderende finale in Marseille heeft de Tour 2007 een sterk recept in handen om er weer een onvergetelijke tour van te maken.

De Tour 2007 (en ook die van 2008) vertrekt vanuit Duinkerken, waarna het via Dieppe naar Granville gaat. De tocht naar Granville belooft met haar 178 zeemijl en een lusje rond de Kanaaleilanden met haar lokale verraderlijke stromingen één van de moeilijkste te worden.

Vanuit Granville zeilen de Mumm30’s naar het Noordbretoense Paimpol, en vervolgens gaat het rond Bretagne naar Lanvéoc, een nieuwe etappehaven voor de Tour-karavaan. Even naar adem happen tijdens de lokale manches, want metr 185 mijl staat dan de langste Tour-etappe op het menu: tussen de Zuidbretoense rotsblokken door tot in Port Bourguenay. Daar vieren ze met z’n allen de ‘Quatorze Juillet’, vooraleer als dessert een 64 mijl lang parcours naar Royan af te werken. In Royan gaan de boten uit het water, voor de traditionele dwars door Frankrijk naar Saint-Cyprien.

In Saint-Cyrpien sataan er tussen 19 en 21 juli 4 inshores op het programma, en dan trekt de vloot voor het eerst sinds lang nog eens naar Spanje, naar Roses om precies te zijn, waar de schepen 2 dagen blijven om de Spanjaarden warm te maken voor een deelname aan de Tour volgend jaar. Daarna gaat het eerst nog even langs Port Barcarès, en dan via 121 lange mijlen van Port Barcarès naar Marseille, waar de aankomstvlag van de Tour 2007 is geplant.

De sportieve en technische leiding van de Tour is voor de tweede opeenvolgende keer in handen van de Française Christine Briand (drievoudig wereldkampioene 470 en J22), het wedstrijdcomité wordt dan weer geleid door Sylvie Viant van de Franse UNCL: twee vrouwen aan het roer van één van de Franse top-evenementen: hoe lang moeten we daar hier in de Lage Landen nog op wachten?

www.tourvoile.fr

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: