ABN AMRO II in Breskens

  • Author: Ice
    Date: za, 09/12/2006 - 23:53

Donderdagnacht arriveerde de ABN AMRO II een van de Volvo Ocean Race deelnemers 2005/2006 in Breskens voor onderhoud en schilder werkzaamheden. Filip De Wilde van Standfast vertelt ons dat de 23 meter lange ABN AMRO II in de buik van een zeeschip de Atlantische oceaan heeft overgestoken, daarna gelost werd in Zeebrugge om vandaar per vrachtwagen vervoerd te worden naar Breskens.

Eind janauri 2007 hoopt men de werkzaamheden klaar te hebben, waarna begin maart de mast wordt getuigd en de bemanning verder aanpassingen uitvoert. Nog genoeg tijd om dit Oceaan monster van dichtbij te bekijken en te bepotelen.

foto © Peter Nicolai

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens is een Belgisch zeezeiler, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler. Was schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: